Dan odprtih vrat gasilskega društva Murska Sobota

Mlade in starejše so popeljali z 32 metrov dolgo reševalno lestvijo v višino

Jože Žerdin, sobota, 2. avgust 2014 ob 13:06
Dan odprtih vrat GD Murska Sobota

Dan odprtih vrat GD Murska Sobota

Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota, kot osrednje gasilsko društvo v mestni Gasilski zvezi Murska Sobota, ki skrbi za požarno preventivo in reševanje iz višin v mestu Murska Sobota in širšem pomurskem prostoru je v petek, 1. avgusta, pripravilo dan odprtih vrat.

Tokrat so jih obiskali najmlajši in bližnji stanovalci, ki stanujejo blizu gasilskega doma v Murski Soboti, katerim so gasilci na široko odprli svoja vrata, si ogledali prostore in gasilsko tehnično – reševalno opremo s katerim društvo in gasilci razpolagajo pri svojem vsakdanjem reševalnem delu. Med reševalnimi vozili so si obiskovalci med drugim ogledali in spoznali delovanje visokotlačne črpalke, monitor za gašenje in kondicijsko vožnjo z vozili po mestu Murska Sobota.

Rdeča nit dneva odprtih vrat pa je bil prikaz reševanja ponesrečencev iz višin. Tako so prikazali delovanje 32 metrov dolge gasilsko reševalne lestve s katero so se nekateri tudi popeljali v višino in si ob tem ogledali pomursko metropolo iz ptičje prespektive. Tudi mi smo se popeljali z gasilsko reševalno lestvijo in nastal je lep »višinski gasilski posnetek«.

Vsi, ki so ta dan obiskali gasilce so spoznali delo gasilca, njihovo opremo in izurjenost in pripravljenost gasilcev, ko morajo biti vedno pripravljeni za posredovanje pri raznih nesrečah na cestah, ob požarih in naravnih nesrečah.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje