Svojemu namenu predali prenovljeno mrliško vežico

Na ljutomerskem pokopališču so blagoslovili in predali svojemu namenu prenovljeno mrliško vežico

Jože Žerdin, ponedeljek, 4. avgust 2014 ob 09:44
Mašna slovesnost ob predaji prenovljene mrliške vežice

Mašna slovesnost ob predaji prenovljene mrliške vežice

Občina Ljutomer si je skupaj z župnijo Ljutomer več let prizadevala, da bi zgradili novo mrliško vežico na ljutomerskem pokopališču. Ker pa trenutne razmere tega ne dopuščajo, so se odločili, da bodo prenovili in obnovili kar staro mrliško vežico.

Tako so na področju pokopališke dejavnosti postavili pomemben mejnik, da bi se dostojno poslavljali od svojih najdražjih, kar bi bilo vse na enem mestu. Najprej so se odločili in so sanirali streho, nato so se lotili sanacije betona, sledila je nadgradnja novega nadstreška, ki bo odslej služil za pogrebne svete maše. Sanirali so tudi notranje prostore, uredili talno gretje, uredili sanitarne prostore, prostor za kuhinjo in prostor za duhovnika, ki se bo lahko pripravil za dostojni pogreb.

Celotna prenova in obnova vežice z nadstreškom je stala 170 tisoč evrov, katerega je pokrila občina Ljutomer, nekaj so darovali verniki. Daritveni oltar pa so podarile sestre križnega reda, ki delujejo v župniji Ljutomer. Pri vežici je postavljen tudi križ.

Dogodek, ki je bil povezan z 58. Občinskim praznikom občine Ljutomer, so v nedeljo, 3. avgusta, obeležili s sveto mašo, katera je bila sedaj prvič na pokopališču in bo odslej vedno tako, ko se bodo poslavljali od svojih najdražjih. Mašo je daroval domači župnik Andrej Zrim, kateri je tudi blagoslovil vežico, ob somaševanju domačega kaplana Zorana Carja.

Nekaj besed o novi pridobitvi je zbranim vernikom spregovorila županja občine Ljutomer mag. Olga Karba. Mašo je popestril mešani cerkveni pevski zbor, nekaj skladb pa so zaigrali trije člani komornega pevskega zbora Orfej Ljutomer. Ob koncu so vsi zapeli pesem v Nebesih sem doma.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje