Razstava del z likovne kolonije kar doma

V DOSOR-ju v avgustu na ogled dela 13 umetnic in umetnikov

Filip Matko, torek, 5. avgust 2014 ob 19:04
Dela 6. likovne kolonije

Dela 6. likovne kolonije

Dela 13 umetnic in umetnikov, ki so letos ustvarjali na že šesti mednarodni likovni koloniji, v dneh od 9. do 11. maja v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so z letošnjim avgustom zopet v domačem okolju, kjer so tudi nastala. Pod delovnim naslovom kolonije »Srčna zgodba 2014« je ustvarjalo enajst slikark in slikarjev ter dva kiparja, pri delu pa so jih lahko spremljali stanovalke in stanovalci tega doma starejših.

Prav zanje je drugi dan kolonije, 10. maja, bil tudi ustvarjalni dan, saj so lahko pri nastajanju kolektivne umetnine sodelovali s čopiči, valjčki in tudi kar s prsti, ki so jih pomakali v barve. Nastali sta kar dve izjemni kolektivni sliki.

Ker je eden izmed sponzorjev kolonije bilo Zdravilišče Radenci, je otvoritev razstave bila 11. maja v razstaviščnih prostorih zdravilišča, med hotelom Izvir in Terapijo. Do konca julija je to bila pravzaprav tudi prodajna oblika razstave, kajti v zdravilišču se vsekakor »obrne« veliko število domačih in tujih turistov.

Sedaj v avgustu pa so letos nastala likovna dela na ogled v razstaviščni avli DOSOR-ja, a dve skulpturi pred domom. To so dela, kot smo zapisali v uvodu, enajstih slikark in slikarjev ter dveh kiparjev: domačinov Tatjane Mijatović in Vinka Prislana iz Radenec, iz Slovenije Matjaža Duha, Bogdana Čobala, Jerneje Hercog, Rada Jeriča, Roberta Juraka, Metke Kaučič, Metke Lipnik, Predraga Szilvassy-ja in Viktorja Šesta, iz Madžarske Lazsla Nemesa ter iz Hrvaške Željka Muca. Trojica njih (T. Mijatović, V. Prislan in R. Jurak) so člani Likovnega društva Gornja Radgona. Poleg Zdravilišča Radenci so letošnjo šesto mednarodno likovno kolonijo v DOSOR-ju podprli še Radenska Radenci, Vinogradništvo in vinarstvo Kapela ter Zlatarstvo Kapun Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje