Športni park Erasmus tudi uradno odprt

Park je s svojimi orodji za ulično vadbo oz. Street Workout ter plezalno steno Climb Up, namenjen tako mladim kot starejšim, v projektu »Be Fit - Be Smart« pa vzpodbuja vse k bolj aktivnem športnem življenju

Prlekija-on.net, sreda, 6. avgust 2014 ob 19:20
Odprtje športnega parka Erasmus

Odprtje športnega parka Erasmus

Športni park Erasmus v Ljutomeru je tudi uradno "odprl svoja vrata". V sklopu prireditev 58. praznika Občine Ljutomer, so ga v sredo, 6. avgusta, predali svojemu namenu.

Park je s svojimi orodji za ulično vadbo oz. Street Workout ter plezalno steno Climb Up, namenjen tako mladim kot starejšim, v projektu »Be Fit - Be Smart« pa vzpodbuja vse k bolj aktivnem športnem življenju. Na orodjih gre za vaje, ki se delajo le z lastno težo, kar pomeni manjšo verjetnost poškodb, omogoča pa, da se razvije celotno telo, saj orodja aktivirajo večino mišic v našem telesu. Ljutomerska občina je ena izmed prvih, ki je postavila tovrsten park.

Številne zbrane, predvsem mlade, je najprej nagovorila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je ob tem izpostavila, da se zahvaljuje predvsem mladim, ki so dali pobudo za ta projekt, prisoten pa je bil tudi  organizator projekta »Be Fit - Be Smart«, ki postavlja Erasmus športne parke, Jani Grašič. Jani je ob tem nekaj povedal o samem parku ter načinu vadbe na orodjih in plezalni steni.

Nato so z odvezom balonov iz orodij in plezalne stene tudi uradno predali park v uporabo, člani ljutomerskega Street Workout društva pa so prikazali nekaj vaj na orodjih. Prisoten je bil tudi slovenski reprezentant v plezanju Jure Bečan, ki je prikazal nekaj veščin športnega plezanja na novi plezalni steni Climb Up.

Mladi, ki so bili pobudniki tega projekta, so ob tem županji podelili tudi zahvalo.



Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29