V Murski Soboti obeležili zgodovinski prerez pomurske policije od leta 1850

Predstavili so knjigo in odprli bogato zgodovinsko policijsko razstavo

Jože Žerdin, petek, 8. avgust 2014 ob 22:29
160 let slovenske in pomurske policije

160 let slovenske in pomurske policije

Policijska uprava Murska Sobota, Muzej slovenske policije in Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje je v petek, 8. avgusta, obeležilo prireditev na kateri so se spomnili prvih zametkov policije v deželi ob Muri od leta 1850 dalje pa do danes.

Najprej je bila pred Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti prireditev s kulturnim programom, kjer je zbranim policistom iz Pomurja ter gostom iz sosednje Hrvaške, Avstrije in Madžarske, zaigral kvartet Policijskega orkestra Slovenske policije, zapela je beltinska pevka Moira, na cimbale pa je zaigral Andi Sobočan. Zbrane je v imenu Policijske uprave Murska Sobota nagovoril njen direktor Damir Ivančić, v imenu mestne občina Murska Sobota pa župan Anton Štihec.

Na ploščadi pred knjižnico se je predstavila slovenska policija. Tako si je bilo mogoče ogledati policijski helikopter, konjenike in pse vodnike ter ostalo policijsko opremo, vozni park, ki ga policija vsak dan uporablja pri svojem delu. Med obiskovalci je bil tudi Policist medvedek Leon. Svoj vložek o policistih na šaljiv, zabavni in hudomušni način sta predstavili vaški klepetulji Neca in Maria. Na prireditev pa se je pripeljalo staro policijsko vozilo »Fičo«, kajti nastopila sta »policista« in sicer »Leteča Prleka«, Pepek in Bojan.

Ob tej priložnosti je bila predstavljena knjiga z naslovom Zgodovina pomurske policije in orožništva. V Pokrajinski in študijski knjižnici pa so odprli razstavo z naslovom Utrinki iz zgodovine slovenske in pomurske policije od leta 1850 do danes. Razstava bo na ogled do 8. septembra letos.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje