30. Prleški sejen po celen Lotmerki

Za zabavo so na odru poskrbeli ansambli Štrk, Prleški kvintet, Zlatih 6 in Ansambel Roka Žlindre

Prlekija-on.net, nedelja, 10. avgust 2014 ob 09:566
30. Prleški sejem

30. Prleški sejem

V soboto, 9. avgusta, je v Ljutomeru potekal tradicionalni, letos jubilejni 30. Prleški sejen po celen Lotmerki, kjer so se predstavili številni sejmarji, za zabavo pa so na odru poskrbeli ansambli Štrk, Prleški kvintet, Zlatih 6 in Ansambel Roka Žlindre.

Sejem se je odvijal "po celen Lotmerki" s široko izbiro sejemske robe, predstavitvijo društev, domače obrti ter bogato kulturno, gostinsko in kulinarično ponudbo.

Poleg številnih nastopajočih, so se na odru izmenjali omenjeni ansambli, program pa sta povezovala Silva in Korl. Tradicionalno so nad Ljutomer poleteli golobi, sejma pa so se udeležili tudi predstavniki pobratenih občin Fulnek in Užice. Nekaj besed so številnim zbranim med drugim spregovorili županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednik Turističnega društva Ljutomer, Valentin Odar, predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja in predsednica Pomurske turistične zveze, Barbara Kolenc.

Ker je letos bil jubilejni, že 30. sejem, so ob tej priložnosti zaslužnim za ta dogodek, podelili tudi priznanja.

Na sejmu smo srečali številne znane lokalne osebnosti, tudi letos pa smo mi poskrbeli za hitro izdelavo fotografij za promocijo sejma in spomin na dogajanje na samem sejmu.


Več v Družabno