200 udeležencev na taborskem teku in pohodu

19. Taborski tek in 14. Taborski pohod v Ljutomeru

Prlekija-on.net, nedelja, 10. avgust 2014 ob 22:28
19. Taborski tek

19. Taborski tek

V petek, 8. avgusta, je v Ljutomeru potekal 19. Taborski tek, ki ga je v sklopu 58. praznika Občine Ljutomer organizirala Športna zveza Ljutomer. Sodelovalo je 167 tekačev in 33 pohodnikov, skupaj torej 200 udeležencev.

Najprej so se najmlajši in šolska mladina podali na tek na 250 m, 450 m in 900 m po Glavnem trgu in okoliških ulicah, odrasli pa so se podali na tek občanov - 3 km ter na 8,5 km tek, ki je v okviru akcije Pomurje teče in hodi 2014 štel za pomurski pokal.

V članski konkurenci je v teku na 8,5 km dolgi progi zmagal Bojan Purgaj (AK Olimpija), drugi je bil Dejan Preindl (Prevozi bolnikov Bratonci), tretji pa Sašo Emeršič (TS Radenska). V ženski konkurenci je na enaki razdalji zmagala Katja Baša (Jani Team), drugo mesto je osvojila Petra Jenko, tretje pa Vanja Hotko.

Najboljši so prejeli pokale in medalje, katere jim je podelil sekretar ŠZ Ljutomer in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Branko Žnidarič, prisotna pa sta bila tudi predsednik Športne zveze Ljutomer, Aleš Vrbančič in direktor občinske uprave Občine Ljutomer, Tomislav Zrinski.

14. Taborski pohod je potekal po okolici Ljutomera, dogodek pa so popestrile tudi plesalke Plesne šole Urška Pomurje.

Vse podrobne rezultate teka lahko vidite tukaj.


Več v Šport