Na slavnostni prireditvi podelili priznanja in nagrade Občine Ljutomer

Občina Ljutomer je ob 58. prazniku pripravila slavnostno prireditev s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad ter priznanj županje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. avgust 2014 ob 21:45
Prireditev ob 58. občinskem prazniku

Prireditev ob 58. občinskem prazniku

V soboto, 9. avgusta, na dan ko je pred 146. leti v Ljutomeru potekal prvi slovenski tabor, je Občina Ljutomer ob 58. prazniku, v Domu kulture Ljutomer pripravila slavnostno prireditev s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad ter priznanj županje.

Na predlog Občinskega sveta Občine Ljutomer, je letos pisno priznanje Občine Ljutomer prejel Jernej Zupančič za uspešno delovanje na gospodarskem področju, plaketo z listino in denarno nagrado Občine Ljutomer pa sta prejela mag. Janez Slavič za dolgoletno uspešno delo na področju kasaškega športa ter dr. Miran Puconja za izjemne dosežke na področju znanosti.

Na predlog županje so priznanja županje prejeli Kulturno turistično društvo Festival Ljutomer za 10 let uspešnega delovanja in izjemno izvedbo ter mednarodno uveljavitev Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, Društvo za osteoporozo Ljutomer za 10 let uspešnega delovanja, Klub managerjev Prlekija 2000 za 15 let uspešnega delovanja, Karate klub Ljutomer za 30 let uspešnega delovanja, Turistično društvo Ljutomer za 30 letni prispevek k ohranjanju tradicije Prleškega sejma, mag. Blaž Germšek za izjemne dosežke na področju inovacij v znanosti, mag. Katja Sudec za izjemne dosežke v mednarodnem prostoru na področju umetnosti in kulturne vzgoje ter dr. Marko Jesenšek, dekan Filozofske fakultete Univerze v Mariboru za izjemni strokovni prispevek k praznovanju 200. obletnice rojstva dr. Franca Miklošiča.

Nagrade in priznanja je vsem podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Posnetek prireditve si lahko ogledate v petek, 15. avgusta, ob 21.00 uri, v soboto, 16. avgusta, ob 9.30 uri in v nedeljo, 17. avgusta, ob 20 uri na TV AS, ali pa v spodnjem videu.



Več v Kultura in izobraževanje