Ceste po prleških gričih in ravnici so zasedli kolesarji

522 kolesarjev in kolesark na 19. rekreativnem maratonu po Prlekiji

Branko Košti, ponedeljek, 11. avgust 2014 ob 17:02
19. RKM po Prlekiji

19. RKM po Prlekiji

Po prleških gričih in ravnici se je v nedeljo, 10. avgusta, vila pisana kača kolesarjev in kolesark zelo različnih starosti, udeležencev 19. Rekreativnega kolesarskega maratona po Prlekiji, katerega organizira Kolesarska sekcija ŠD Radenci.

522 ljubiteljev koles, rekreacije in narave, se je odločilo združiti prijetno s koristnim - spoznati lepote Prlekije s kolesa, kar omogoča podrobnejše opazovanje kot ob vožnji z avtom, pokuriti kakšno odvečno kalorijo in se ob koncu prijetno družiti ter uživati v bazenih s termalno vodo v Biotermah.

S starta pri Hotelu Bioterme so se podali na tri proge različnih dolžin in konfiguracij: najmlajši v spremstvu starejših družinskih članov na ravninsko, 20 kilometrsko progo, bolje pripravljeni so se spopadli s 43 km in dvema zahtevnima vzponoma, kar tri zahtevne vzpone pa so morali premagati rekreatvci na progi, dolgi 63 km.Vsi so se v cilj pri Biotermah vrnili zdravi in zadovoljni, zadovoljni so bili tudi člani ekipe NMP iz Zdravstvenega doma Ljutomer, saj jim ni bilo treba posredovati. Sledil je prijetnejši, predvsem pa manj naporen del dneva - prijetno okrepčilo in nato brezplačno uživanje in razvajanje v bazenih Bioterm.

Maraton ni bil tekmovalnega značaja, so pa podelili pokale najstarejšemu udeležencu Srečku Kocbeku, letnik 1928, in najstarejši udeleženki Jožici Petelinšek letnik 1933, oba sta prišla iz Maribora, najštevilčnejša pa je bila ekipa Tondach iz Borec z 48 sodelujočimi kolesarji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport