Na tvojo besedo - Oratorij 2014

Oratorija v župniji Ljutomer se je udeležilo 72 otrok in 19 animatorjev

Nuša Novak, petek, 15. avgust 2014 ob 12:366
12. Oratorij v Ljutomeru

12. Oratorij v Ljutomeru

Poletne počitnice so čas brezskrbnih dni in nepozabnih doživetij. V ta namen, so mladi animatorji pod vodstvom Jožeta Paniča ter v sodelovanju z župnijo Ljutomer domačim župnikom Andrejem Zrimom in kaplanom Zoranom Carjem, priredili dvanajsti Oratorij v ljutomeru, s spodbudnim naslovom »NA TVOJO BESEDO«, ki je potekal od 4. - 10. avgusta 2014.

Že dvanajsto leto organizatorji Oratorija, navdušeno vabijo, da se vsi otroci in mladostniki pridružijo v objemu petja, iger, veselja, delavnic, molitve in še seveda marsičesa novega.

Tudi letos ni bilo nič drugače, kvečjemu je bilo teh šest dni še lepših in bolj pestrih. Glavni moto letošnjega Oratorija je bil, »NA TVOJO BESEDO«, ki razkriva oratorijsko zgodbo, v kateri so otroci spoznali življenjsko zgodbo apostola Petra, vse od njegovega poklica do njegove smrti. Najprej so se otroci srečali s preprostim ribičem, ki na Jezusovo povabilo zapusti mreže in vstopi v novo službo, kajti lik svetega Petra je eden osrednjih likov v krščanstvu in je tesno povezan z Jezusom Kristusom. O njem lahko veliko preberemo v evangelijih, apostolskih delih, Petrovih pismih in tudi v nekaterih drugih zapisih. Zgodba se v bistvu zelo močno naslanja na Sveto pismo in izročilo prvih kristjanov.

Otroci so za udeležbo na Oratoriju potrebovali le veliko dobre volje, usta za govorjenje, molitev in petje, veselje do iger in ustvarjalne roke. Oratorija v župniji Ljutomer se je udeležilo 72 otrok iz Ljutomera ter okoliških vasi. Za vse omenjene zabavne dogodivščine, poučne vsebine in nepozabne urice, pa je skrbelo kar 19 izobraženih animatorjev.

Druženje je bilo res nekaj neponovljivega, saj so se otroci naužili prave zabave, poletnih iger in razvedrili svoje napete možgančke. Zraven tega pa jim je bilo naklonjeno tudi vreme, saj so skoraj vse dni gostovale visoke poletne temperature, prav tako pa so se otroci kar dvakrat udeležili prazovanja z Občino Ljutomer, tako so se udeležili Lipkove delavnice in Občine na prostem.

Program Oratorija:
Od ponedeljka do petka;
9.00  Zbiranje otrok
9.30 - 10.00 Himna, dvig zastave, zgodba.
10.00 - 15.45 Kateheze, delavnice, kosilo, velika igra.
15.45 - 16.00 Spust zastave in odhod domov.

Sobota;
Na ta dan ni bilo oratorija, saj so animatorji pripravljali zaključno prireditev in pospravili vse kar je bilo potrebno.

Nedelja;
9.30 – 9.45 Zbiranje.
10.00 Sv. Maša.
11.00 Druženje, srečelov in predstavitev izdelkov.

V letošnjem letu so morali zaradi dežja v sredo odpovedati izlet na letno kopališče, zato pa mogoče drugo leto so povedali, da se naj pustimo presenetiti.

Vsi organizatorji in animatorji letošnjega Oratorija, ki je praznoval že dvanajsto obletnico obstoja, se iskreno zahvaljujejo vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji Oratorija, predvsem pa staršem, ki ste jim v času Oratorija zaupali svoje otroke in s svojimi prispevki omogočili, da so otroci lahko preživeli prijeten teden s svojimi vrstniki in prijatelji, prav tako iskrena hvala gre vsem pridnim kuharjem in kuharicam ter dobrim donatorjem, ki so s svojim prispevkom pripomogli k pokritju stroškov. Še enkrat vsem iskrena hvala v upanju, da se snidemo spet naslednje leto.


Več v Kultura in izobraževanje