Kot mentor v šovu Kmetija: Nov začetek, tudi Milan Belec

Prva oddaja bo na sporedu v ponedeljek, 1. septembra, ob 20. uri na Planet TV

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. avgust 2014 ob 16:423
Milan Belec

Milan Belec

V šovu Kmetija: Nov začetek, bo kot mentor nastopil tudi Milan Belec. Delo mentorja je, da skrbi, da bo na kmetiji vse v najlepšem redu. Prva oddaja bo na Planet TV 1. septembra, kmetija, v kateri bodo tekmovalci prebivali tekom šova pa se nahaja v Prekmurju.

Poleg Milana, bo na kmetiji za red in disciplino skrbela še Karolina. Mentorja bosta tekmovalcem dajala naloge, nadzirala, kako poteka delo, na koncu pa bosta ocenila, ali so ga opravili z odliko. Gospodarja bosta tekmovalcem postregla tudi s kmečkimi modrostmi, saj imata oba neprecenljive izkušnje.

Kot navaja uradna spletna stran kmetije, je Karolina stara 47 let in je bila zaposlena le 13 mesecev, nato pa jo je ljubezen odpeljala na kmetijo, tako da je kmetica že skoraj vse življenje. Največ kmečkih opravil se je naučila sama, a se lahko pohvali, da svoje znanje uspešno prenaša na uka željnih: "Večkrat imam tečaje peke kruha in mislim, da mi gre kar dobro od rok." Poleg peke pa je Karolina vsak dan tudi v kamnolomu, saj je njihova kmetija na hribovitem delu. Sama je navajena trdega dela, zato pravi: "Ne maram lenobe in hinavščine, zato me bodo tekmovalci zelo razjezili, če ne bodo delali in bo njihov edini cilj le denarna nagrada."

Milana našim bralcem verjetno ni potrebno posebej predstavljati, saj je v zadnjih letih aktiven kot Künštni Prlek ter promotor Prlekije s projektom Republika Prlekija. Milan je star 62 let in je že od otroštva na kmetiji. Njegova kmetija se je modernizirala in zdaj se lahko pohvalijo tudi kot turistična destinacija. Imajo osem tisoč trt in 350 let staro vinsko klet. "Delo in znanje se mi zdita pomembni vrednoti, zato ju rad prenašam na druge," pravi Milan, ki se veseli dela s tekmovalci. Poleg dela na kmetiji je Milan aktiven tudi v društvu starodobnikov in rokodelskem društvu.

Glavna nagrada: 50.000 evrov
Šov Kmetija: Nov začetek, bo vodila Saša Lendero, glavna nagrada pa znaša 50.000 evrov, ki jo bo domov odnesel zmagovalec.

Prva oddaja bo na sporedu v nedeljo, 31. avgusta, ob 20. uri na Planet TV.


Več v Družabno