Kot mentor v šovu Kmetija: Nov začetek, tudi Milan Belec

Prva oddaja bo na sporedu v ponedeljek, 1. septembra, ob 20. uri na Planet TV

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. avgust 2014 ob 16:423
Milan Belec

Milan Belec

V šovu Kmetija: Nov začetek, bo kot mentor nastopil tudi Milan Belec. Delo mentorja je, da skrbi, da bo na kmetiji vse v najlepšem redu. Prva oddaja bo na Planet TV 1. septembra, kmetija, v kateri bodo tekmovalci prebivali tekom šova pa se nahaja v Prekmurju.

Poleg Milana, bo na kmetiji za red in disciplino skrbela še Karolina. Mentorja bosta tekmovalcem dajala naloge, nadzirala, kako poteka delo, na koncu pa bosta ocenila, ali so ga opravili z odliko. Gospodarja bosta tekmovalcem postregla tudi s kmečkimi modrostmi, saj imata oba neprecenljive izkušnje.

Kot navaja uradna spletna stran kmetije, je Karolina stara 47 let in je bila zaposlena le 13 mesecev, nato pa jo je ljubezen odpeljala na kmetijo, tako da je kmetica že skoraj vse življenje. Največ kmečkih opravil se je naučila sama, a se lahko pohvali, da svoje znanje uspešno prenaša na uka željnih: "Večkrat imam tečaje peke kruha in mislim, da mi gre kar dobro od rok." Poleg peke pa je Karolina vsak dan tudi v kamnolomu, saj je njihova kmetija na hribovitem delu. Sama je navajena trdega dela, zato pravi: "Ne maram lenobe in hinavščine, zato me bodo tekmovalci zelo razjezili, če ne bodo delali in bo njihov edini cilj le denarna nagrada."

Milana našim bralcem verjetno ni potrebno posebej predstavljati, saj je v zadnjih letih aktiven kot Künštni Prlek ter promotor Prlekije s projektom Republika Prlekija. Milan je star 62 let in je že od otroštva na kmetiji. Njegova kmetija se je modernizirala in zdaj se lahko pohvalijo tudi kot turistična destinacija. Imajo osem tisoč trt in 350 let staro vinsko klet. "Delo in znanje se mi zdita pomembni vrednoti, zato ju rad prenašam na druge," pravi Milan, ki se veseli dela s tekmovalci. Poleg dela na kmetiji je Milan aktiven tudi v društvu starodobnikov in rokodelskem društvu.

Glavna nagrada: 50.000 evrov
Šov Kmetija: Nov začetek, bo vodila Saša Lendero, glavna nagrada pa znaša 50.000 evrov, ki jo bo domov odnesel zmagovalec.

Prva oddaja bo na sporedu v nedeljo, 31. avgusta, ob 20. uri na Planet TV.


Ivek torek, 19. avgust 2014 ob 16:07

Bravo Milan!

Ziher sen, ka boš pokoza, kak znojo Prleki gospodariti.

Srečno roko pri tolaji dela. Pozdrof ot Ivek

MILAN torek, 19. avgust 2014 ob 20:19

Pomežik Ivek sen že na veko štendera ka so toti tekmovalci tak kak da bi bili talci naše politike. Nemajo skoron nič pa fseeno nekak gurajo.

Kej se tiče reda bon se trudja ka jih nekej nafčin še bole pa tiste keri glejao. Kmetija je ne hec,kej pa se tiče Prleškega kmeta je stalno zna na nekši način preživeti. Preživja pa je zavolo toga ka je delaven,skrben pa ne razsipen. Fsakše delo more znati,joko dobro pa je ka se zno znejti.

Delo pač tolan tistemi keri je na vodilnem mesti. Če ga ostali bogajo pa more fsakši son poskrbeti.

Prepričani sen ka bodo tekmovalci razmiili smisel kmetije pa ka bodo od tote štorije odnesli nekej kej de jin v živleji koristilo.

gorgona sreda, 20. avgust 2014 ob 00:18

vuplen ka do tudi kakše gnoj nakopale...pa orale kej...pa kakšeme kuje kopito gor dovale

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Družabno

Miklavž v Radoslavcih

Sv. Miklavž obdaril otroke v Radoslavcih

ponedeljek, 9. december 2019 ob 14:10
Božični koncert v Ljutomeru

V Ljutomeru zapela Marko Škugor in Dražen Zečić

ponedeljek, 9. december 2019 ob 08:45