Pestro dogajanje na Kogu ob Dnevih turizma

Okronali so tudi novo kogovsko vinsko kraljico Polono Kolarič

Špela Borko, torek, 19. avgust 2014 ob 18:28
Okronali so tudi novo kogovsko vinsko kraljico Polono Kolarič

Okronali so tudi novo kogovsko vinsko kraljico Polono Kolarič

Na Kogu so letos od 9. do 17. avgusta, potekali že tradicionalni Dnevi turizma, v orgnizaciji Turističnega in kulturnega društva Kog.

V soboto, 9. avgusta je potekalo kolesarjenje po šiponovi vinski cesti. Dogodek je organiziralo Športno društvo Kog. V sredo, 13. avgusta je potekalo keglanje za pokal TDK Kog, v organizaciji Društva upokojencev Zarja Kog, zvečer pa je Mladinska točka Kog pripravila letni kino, kjer so si vsi obiskovalci ogledali film pod milim nebom.

V četrtek, 14. avgusta so se družili na radijski oddaji radia Prlek Ormož, na prireditvi Špilamo in gučimo po domače. Na prireditvi so sodelovali ljudski pevci in godci iz domačih krajev in tudi od drugod iz Slovenije. Oddajo je povezoval radijski voditelj Peter Kirič.

V petek, 15. avgusta je bila otvoritev nove ceste proti Čurinu, nato še otvoritev razstave "Doma narejeno darilo", katero so pripravile kmečke gospodinje iz Koga. V petek zvečer je v organizaciji Športnega društva Kog potekal še nočni turnir v nogometu.

V soboto, 16. avgusta je bil na Kogu vrhunec Dnevov turizma. Najprej je potekal že 7. festival vin, kjer so prisostvovale vinske kraljice iz celotne Slovenije in vitezi vina. Po festivalu je sledila postavitev klopotca in program pred staro trto. Dosedanja vinska kraljica, Špela Borko, se je poslovila od svojega dvoletnega mandata vinske kraljice, nova, 4. kogovska vinska kraljica pa je postala Polona Kolarič. Novo vinsko kraljico je okronal župan občne Ormož, Alojz Sok.

Dnevi turizma so se zaključili v nedeljo, 17. avgusta z vinogradniškimi vaškimi igrami.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno