S TD Majolka veselo v jesen z Majolkinimi dnevi

Turistično društvo Majolka iz Orehovcev je eno izmed najbolj aktivnih turističnih društev v občini Gornja Radgona

Marjan Slavič, ponedeljek, 25. avgust 2014 ob 19:51
Majolkini dnevi dobrot

Majolkini dnevi dobrot

Podpredsednik TD Majolka, Janko Kralj je povedal, da so v 9. letih obstoja in delovanje tega društva veliko ustvarjali in delali z namenom in edinim ciljem združevati ljudi, nekoga osrečiti in ljudi tudi znati motivirati. Turistično društvo ta čas šteje čez 80 članov, člani pa prihajajo iz širšega področja občin Cerkvenjak, Sv. Trojica, Apače, Radenci, Sv. Jurij, Gornja Radgona ter tudi iz sosednje Avstrije.

Tudi letos TD Majolka organizira v okviru tradicionalnega projekta »Majolkini dnevi dobrot iz koruze in ajde 2014« tekmovanje v kuhanju golaža »2. Majolkina golažijada«, ki bo v soboto 6. septembra s pričetkom ob 14.00 uri pri gasilskem domu v Orehovcih. Ob sami prireditvi in tekmovanju kuhanja golaža, se bo odvijal tudi spremljevalni program, med drugim bo predstavitev in ponudba drugih društev in udeležencev na stojnicah s poudarkom na kulinaričnih izdelkih iz koruze in ajde, pečenje koruze na žerjavici, pečenje ajdovih palačink na bučnem olju, jahalni kotiček »Radenska konjenica« za najmlajše ter bogat srečelov.

Že nekaj let zapored TD Majolka organizira različne kulturne dogodke. Eden izmed takšnih kulturnih dogodkov so gledališke predstave. Tako že drugo leto zapored pripravljajo pomladanski in jesenski abonma igranih odrskih komedij z naslovom »Z Majolko do smeha«. Že prva izmed treh letošnjih jesenjskih abonmajskih igranih komedij bo v soboto 6. septembra ob 19.00 uri v dvorani gasilskega doma v Orehovcih z naslovom »Pogospodena ženska pamet« v izvedbi KUD Ivan Lončarič, Trniče. V soboto 4. oktobra ob 19.00 uri prav tako v dvorani gasilskega doma v Orehovcih bo druga predstava z naslovom »Hamlet pri sv. Antuji« v izvedbi KUD Cerkvenjak ter tretja komedija, ki se bo odvijala v soboto 22. novembra s pričetkom ob 19.00 v dvorani gasilskega doma v Orehovcih z naslovom »Čaj za dve« v izvedbi KUD Stane Sever, Ribnica na Pohorju.

Abonmajske vstopnice so v prodaji do prve predstave, cena abonmaja (vse tri predstave) je 15 eur, cena vstopnice posamične predstave je 7 eur. Vstopnice so na voljo pri članih turističnega društva, TIC Gornja Radgona in bar Jahač Janžev Vrh. Tri abonmajske vstopnice bodo na zadnji predstavi jesenskega abonmaja 22. novembra izžrebane in nagrajene.

Info in prijave na telefon Ivan 051 415 930, Branko 031 838 333 po 18.00 uri, Stanka 041 285 774 po 18.00 uri.

Vljudno vabljeni!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno