Odbojkarice ŽOK Ljutomer pričele s pripravami

Po tednu treninga, ki so bili izvedeni dvakrat dnevno v Ljutomeru, so se odpravile na tridnevne kondicijske priprave na Kope

Jože Makoter, petek, 29. avgust 2014 ob 23:45
Igralke ŽOK Ljutomer na pripravah

Igralke ŽOK Ljutomer na pripravah

18.08.2014 so se na prvem treningu ŽOK Ljutomer, ki sta ga vodila glavni trener Janko Hochstetter in njegov pomočnik Damir Tretinjak, zbrale igralke članske ekipe, ki za klub igrajo že več let in sicer: Tjaša Kovačič, Lara Makoter, Barbara Petek, Anja Brenčič, Kaja Makoter, Saška Belec, Nuša Lašič, Sabina Štuhec, Nuša Pušenjak, Valentina Kosi ter Sara Kutnjak.

V tej sezoni sta se članski ekipi pridružili tudi Lea Belec, ki je dve leti igrala v Murski Soboti ter Sara Vozlič, dolgoletna igralka našega kluba. Ekipi pa se je na treningih pridružilo še nekaj mladih obetavnih igralk in sicer Nastja Novak, Veronika Mikl, Nika Kozar in Klara Dragovič. V klubu pa pričakujemo tudi, da se bo treningom pridružila nekdanja odlična odbojkarica Darja Antolin.

Po tednu treninga, ki so bili izvedeni dvakrat dnevno na stadionu NK Ljutomer oziroma v športni dvorani ŠIC Ljutomer, kjer so igralke vadile izredno zavzeto in striktno upoštevale navodila obeh trenerjev, se je članska ekipa konec tedna od 22.8. do 24.8.2014, odpravila na tridnevne kondicijske priprave na Kope.

Odbojkarice iz Ljutomera so v tem času pod vodstvom obeh trenerjev neutrudno nabirale kilometrino na strmih pobočjih z namenom izboljšanja telesnih zmogljivosti za lažje nadaljevanje treningov ekipe do pričetka tekmovanj v državni ligi, ki se bo pričelo v mesecu oktobru 2014, za mlajše kategorije pa že prej.

V času priprav na Kopah so dekleta kljub zelo slabim vremenskim pogojem, ki so bile na trenutke na meji primernosti, izkazale veliko mero motivacije ter izredno voljo do dela in izvedbe vseh fizičnih vaj, ki sta jih dvakrat dnevno določila oba trenerja. Ob tako motivirani ekipi tudi člani upravnega odbora kluba, ki so »vestno bedeli« nad dogajanji na pripravah, niso imeli nobenega dela ampak jim je preostalo le to, da so lahko ves čas ugotavljali, da je ekipa tokrat zelo »usklajena«, kjer zunanje »intervencije« niso potrebne.

Ob zaključku treninga na Kopah lahko le ugotovimo, da so priprave, ne glede na slabe vremenske pogoje, več kot dosegle svoj cilj saj je bil ves program vadbe realiziran. Pri tem velja omeniti, kar sta oba trenerja in člani upravnega odbora, ki so bili na Kopah ugotavljali ves čas treninga, da je velika večina igralk pokazala, da so resne punce na katere lahko klub v prihodnje posebej računa. Tudi zaradi tega, ker so si igralke del stroškov bivanja na Kopah same financirale. Res pohvalno. Enako velja tudi za člane upravnega odbora, ki so svoje stroške bivanja poravnali v celoti.

Na Kopah so bile prisotne vse igralke članske ekipe razen Sare Vozlič in Valentine Kosi, ki sta bili opravičeno odsotni ter tehnični vodja članske ekipe Saša Makoter, tehnični vodja kadetske ekipe Mitja Belec in tajnik kluba Jože Makoter.

Treningi članske ekipe se bodo v mesecu septembru izvajale praviloma enkrat na dan, v mesecu oktobru pa 3-4 tedensko. Priprave in treningi mlajših selekcij kluba se bodo pričele v začetku meseca septembra 2014, kar posebej velja za kategoriji starejših deklic. Mlajše kategorije (mala in mini odbojka) pa bodo s treningi pričele konec septembra.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport