Zaradi poplav zaprta cesta Razkrižje - Srednja Bistrica

Mura je ponekod prestopila bregove in se izliva znotraj poplavnih območij

Prlekija-on.net, torek, 2. september 2014 ob 18:40
Cesta Razkrižje - Srednja Bistrica

Cesta Razkrižje - Srednja Bistrica

Deževje, ki nas je zajelo v začetku tedna še vedno povzroča nemalo težav v naših krajih. Zaradi poplavljenega cestišča je od torka od 6.30 ure naprej zaprt tudi mejni prehod Hotiza. Za prestop meje z Republiko Hrvaško uporabljajte druge mejne prehode.

Posnetek iz zraka:
Poplavljen Otok ljubezni
Pravtako je reka Mura poplavila tudi regionalno cesto med Razkrižjem in Srednjo Bistrico od koder so spodnje fotografije in video. Obvoz je urejen preko Veržeja.

Kot so nam sporočili iz Občine Razkrižje, si za ureditev protipoplavnih nasipov in omenjene ceste prizadevajo že vrsto let, saj je zaprta ob vsaki že malo bolj narasli reki Muri. Cesto med poseljenim delom Razkrižja in mostom čez rokav reke Mure bi bilo potrebno dvigniti, hkrati bi to predstavljalo tudi protipoplavni nasip. Med mostom čez rokav reke Mure in mostom čez Muro pa bi prav tako bilo potrebno cesto dvigniti, hkrati pa spodaj omogočiti pretočnost, tako Mura več ne bi povzročala težav na tem delu.

Deževje tudi drugod povzroča težave. Tako se je v Cubru zaradi deževja ponovno sprožil plaz. Posredovali so gasilci PGD Radomerje in Mala Nedelja, ki so uredili odvodnjavanje, znižali podporni zid in odstranili lesene podpornike. Na kraju je bil tudi poveljnik OŠCZ Ljutomer. Popoldan pa so gasilci PGD Mota črpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše na Moti.

Že v ponedeljek so predvsem v Prekmurju narasle vode povzročale težave, poplavilo je tudi Otok ljubezni, kar prikazuje video iz zraka.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava