Ribiško tekmovanje članov društev upokojencev iz Pomurja

Tekma je potekala v prijateljskem vzdušju, v prijetnem rano jesenskem vremenu

Nuša Novak, sreda, 3. september 2014 ob 19:02
Ribiško tekmovanje članov DU

Ribiško tekmovanje članov DU

Komisija za športni ribolov, delujoča pri Društvu upokojencev Ljutomer, je pripravila letošnjo poletno tekmo  članov društev upokojencev.

V soboto, 30. avgusta, so se zbrali na Moti ob Ribiškem domu. Vodja tekmovanja, Franc Košti, je ob jutranjem okrepčilu, vse tekmovalce, upokojence ter člane društev upokojencev iz Pomurja, najprej seznanil s pravili, opravil žrebanje in nato dal dovoljenje za začetek.

Tekma je potekala v prijateljskem vzdušju, v prijetnem rano jesenskem vremenu. V prelepem naravnem okolju so se ribiči prijetno počutili, mogoče so seveda tudi malce zavidali kolegom ob posameznem ulovu. Veliko rib pa je imelo tudi srečo pobegniti nesrečnim posameznikom. To pa jim skupnega vzdušja in veselja ob druženju zagotovo ni pokvarilo.

Kot je prav, so ob koncu opravili tudi tehtanje ulovov. Ugotovili so, da je bilo skupaj uplenjeno 69,950 kg rib. Največ je ulovil in se prvega mesta veselil Branko Belovič, z uplenjenimi 12,050 kg rib, sledil mu je Avgust Passero z 9,150 kg in Branko Peterka z 7,950 kg.  Med podelitvijo pokalov, je vodja komisije za šport pri  Društvu upokojencev, Ciril Magdič, posebej poudaril pomembnost druženja, aktivnega življenja in prijateljstva med člani društev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno