V križevski cerkvi so se oglasile nove orgle

Orgelski koncert z Anito Kralj v Križevcih

Andreja Kurbos, ponedeljek, 8. september 2014 ob 12:20
Anita Kralj

Anita Kralj

Nedeljski večer, 7. septembra, je mnogim, ki so se odpravili v cerkev Sv. Križa v Križevce minil ob poslušanju zvokov novih orgel in angelskem petju. Popeljale so nas v baročni glasbeni stil, čas Johanna Sebastiana Bacha.

Slišali smo tokato in fugo v F-duru, ki predstavljata eno izmed njegovih obsežnejših in zahtevnejših orgelskih del, sledil je koral Dietricha Buxtehudeja. Orgelski koncert se je zaključil v romantičnem stilu z opusom Louisa Vierne, glavnega organista v pariški stolnici Notre Dame. Gostja Anita Kralj - učiteljica klavirja, orgel in korepetitorka, med drugim se ukvarja tudi s popularno glasbo, nam je pričarala bogat glasbeni in kulturni program.

Orgle, ki jih z drugo besedo imenujemo Kraljica instrumentov imajo izjemen zvok, pri posameznih odigranih skladbah je tako prišel v polnosti do izraza. Akustika cerkve je poslušanje naredila še posebej prijetno. Zaključek večera ob odpetih skladbah (nekaterih tudi avtorskih) so obiskovalci pospremili s stoječimi ovacijami.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje