Osmič likovna kolonija v spomin Gabrijela Kolbiča

Slikali v Methansovi hiši, razstava na ogled na Zgornji Velki

Filip Matko, torek, 9. september 2014 ob 11:02
8. Kolbičeva likovna kolonija

8. Kolbičeva likovna kolonija

V poročni dvorani na Zgornji Velki (pri Mariji Snežni) so v soboto, 6. septembra, ob 16. uri odprli razstavo novo nastalih del na letošnji 8. Kolbičevi likovni koloniji, ki je istega dne potekala v Methansovi hiši na Zgornjem Dražen Vrhu.

V čast umetniku Gabrijelu Kolbiču, ki je bil doma z Zgornje Velke, likovna sekcija Kulturno umetniškega društva Gabrijel Kolbič Zgornja Velka, ki jo vodi Jasna Šosterič, vsako leto pripravi likovno kolonijo. Tokratne, že osme po vrsti, so se udeležili Jasna Šosterič, Jože Horvat, Leopold Methans, Tatjana Mijatović, Marko Matko Ficko, Filip Matko Ficko, Jožef Foltin, Bogomir Jurtela, Andrej Velikonja, Joži Kerenc, Andreja Breg in Lilijana Cafnik.

Slikanje je potekalo od 9. do 15. ure v Methansovi hiši (galerija in muzej) na Zgornjem Dražen Vrhu, nato pa so se slikarke in slikarji z svojimi novo ustvarjenimi deli preselili na Zgornjo Velko ter pripravili razstavo v tamkajšnji poročni dvorani. Ob otvoritvi razstave ob 16. uri je v kulturnem programu sodeloval Moški pevski zbor KUD Gabrijel Kolbič z Zgornje Velke, slike pa bodo občinstvu na ogled postavljene do sredine letošnjega decembra.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje