Gregor, Slavica, Silva – nagrajeni letošnji prleški nominiranci za slovenske najprostovoljce

Priznanje sta kot nominiranki prejeli Silva Potočnik iz Sp. Kamenščaka ter Slavica Sunčič iz Krištancev in med mlajšimi Gregor Črvič iz Sp. Kamenščaka

Prlekija-on.net, torek, 9. september 2014 ob 17:07
Nagrajeni prleški nominiranci za najprostovoljce

Nagrajeni prleški nominiranci za najprostovoljce

Letošnja osrednja prireditev ob zaključku izbora slovenskih naj prostovoljcev je potekala pod pokroviteljstvom predsednika država v realizaciji Mladinskega sveta Slovenije v ljubljanskih Križankah. Na njej so bili proglašeni slovenski najprostovoljci lanskega leta. Soorganizatorji dogodka so bili Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter enake možnosti, Urad Republike Slovenije za mladino, Slovenska filantropija, Fakulteta za socialno delo in Mestna občina Ljubljana.

V Pomurju in ljutomerski lokalni skupnosti pa sta se pri promociji dogodka in prostovoljstva nasploh poleg številnih NVO uspešno angažirala Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje in Mladinski svet Ljutomer. Za svoje izredno prizadevanje za sočloveka, za svoje življenjsko delo na humanitarnem in drugih področjih sta priznanje kot nominiranki prejeli Silva Potočnik iz Spodnjega Kamenščaka ter Slavica Sunčič iz Krištancev in med mlajšimi Gregor Črvič iz Spodnjega Kamenščaka. Vsi trije so bili upravičeni in zaslužni nominiranci za slovenske najprostovoljce.

Po svečanem dogodku je mag. Gordana Možina, sicer zaposlena na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, samoiniciativno in v svoji lastni režiji pohvalno organizirala za prleške nagrajence in njihovo spremstvo pogostitev ter ogled Ljubljane vključno z ljubljanskim gradom, kjer vožnja z mestnim vlakcom seveda tudi ni izostala. S tem je prleškim prostovoljcem dala na znanje, da se njihovo delo in prizadevanje pri kompetentnih osebah in institucijah tudi v Ljubljani zelo ceni.

V spremstvu prleških nominirancev sta med drugimi bila tudi ljutomerski podžupan Janez Vencelj in predstavnica tukajšnjega mladinskega sveta ter mladinskega centra Nina Stegmüller.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje