Novi obrazi in mladi na obzorju

»Striček« verjame v uspešno lokalno prihodnost in v nove obraze ter mlade

Prlekija-on.net, torek, 9. september 2014 ob 19:081
Lista mladih vložila kandidaturo

Lista mladih vložila kandidaturo

Na seji civilne iniciative »Liste mladih« so se zbrali kandidati liste za občinski svet občine Ljutomer in svete KS ter simpatizerji v želji po uspešnem delu in ustvarjalnem sodelovanju v bodoče, ki bo, kot so dejali, v lokalno skupnost prineslo občutno več evropskega in državnega denarja in prijetno ustvarjalno ozračje s tem pa več zaposlitev, podpore podjetniško-obrtniškim idejam, socialnim podjetjem, že uveljavljenim civilnim iniciativam in nadaljevanju izboljšanja infrastrukture.

Prisotni niso skrivali zadovoljstva, da je Stanislav Hunjadi dobrohotno prevzel nalogo predstavnika-predlagatelja Liste mladih. Sam je velik podpornik mlade generacije in naprednih idej ter razvoja, obenem pa je za vse to v svojem življenju ogromno naredil. Pobudnik in voditelj je bil 40 let mladinskih gasilskih taborov v Bodislavcih, vse življenje pa se je predajal za dobrobit sočloveka kot aktivni, operativno-vodstveni, najvišje izobraženi gasilski kader.

Nosilke liste, v I. volilni enoti Nina Stegmüller (kandidirajo še: Branko Makovec, Sandra Dvanajščak, Gregor Črvič, Olivija Senčar, Blaž Magdič, Samo Janežič, Ksendi Škrjanec, Davor Predan) v II. volilni enoti Anita Potočnik (kandidirajo še: Darko Kolarič, Aljaž Novak, Sara Medvar, Anita Pavličič, Stanko Brunčič, Mitja Mihorič) in v III. volilni enoti Monika Simončič (kandidirajo še: Marko Šalamon, Vesna Pintarič, Boštjan Žerdin, Aleksander Aupič) so poudarile, da si civilna iniciativa Lista mladih kot tudi vsi kandidati in simpatizerji liste, štejejo v veliko čast, da bo tako plemeniti človek tudi formalno predlagatelj Liste mladih - liste sodelovanja, zaupanja v mlade in nove obraze nasploh, razvoja in napredka kljub sedanjim kriznim časom. Ob tej priložnosti so Stanislavu, ki ga mladi ljubkovalno kličejo Striček izročili skromni spominček, ki je vseboval tudi nedavno izdano lično brošuro »Raziskava stanja na področju mladine v občini Ljutomer« in je nastala kot rezultat izredno uspešnega sodelovanja mladinskih struktur in ljutomerske lokalne skupnosti vključno z njenim neposrednim vodstvom.

Civilna pobuda »Lista mladih« kot tudi Mladinski svet Ljutomer soglasno podpirata kandidaturo mag. Olge Karba za županjo tudi v naslednjem mandatu. Projekt »Lista mladih« pa nedvomno predstavlja konkretni primer uspešne participacije mladih in njihovega aktivnega državljanstva ter iskrenega medgeneracijskega sožitja na območju lokalne skupnosti Ljutomer, kar se nenazadnje v številnih nacionalnih in evropskih dokumentih tudi nenehno vzpodbuja v želji po resničnem uresničevanju.

Po seji so predstavnik Liste mladih Stanislav Hunjadi in nosilke kandidatur v posameznih volilnih enotah Nina, Anita in Monika predale vso dokumentacijo tajnici Občinske volilne komisije Ani Žnidarič. Civilna pobuda občank in občanov ljutomerske občine v kateri prevladujejo mladi in prav vsi novi obrazi: Lista mladih je tako bila prva, ki je vložila vseh svojih 21 kandidatur za člane bodočega občinskega sveta, v upanju tudi na odobravanje in podporo volivcev odločilnega 5. oktobra.


Več v Politika