Olga Karba vložila kandidature za županjo, občinski svet in svete KS

101 kandidat na neodvisni listi Olge Karba in skupaj 910 podpisov podpore občank in občanov

Prlekija-on.net, sreda, 10. september 2014 ob 12:11
Vložitev kandidature Olge Karba

Vložitev kandidature Olge Karba

V sredo, 10. septembra, je mag. Olga Karba, skupaj s predlagatelji ter kandidati, vložila neodvisne kandidature za županjo, občinski svet in svete krajevnih skupnosti.

Predlagatelj kandidature mag. Olge Karba za županjo občine Ljutomer je dr. Miran Puconja in neodvisna skupina volivcev "Naprej z Olgo Karba".

Oblikovala se je tudi neodvisna lista Olge Karba, s katero si 21 občank in občanov prizadeva doseči nove standarde delovanja tudi v občinskem svetu. Kandidati so vrstni red na listi določili z žrebom in se odrekli špekulacijam ter postavili uspeh liste pred lastne koristi.

Neodvisno listo v prvi volilni enoti predlaga mag. Olga Karba, v drugi volilni enoti dr. Miran Puconja in v tretji volilni enoti gospa Viktorija Potočnik.

Na ravni krajevnih skupnosti se je neodvisni listi Olge Karba pridružilo še dodatnih 79 kandidatov za svete krajevnih skupnosti.
 
Neodvisna lista deluje z odprtim srcem za občino Ljutomer in združuje iskreno misleče ljudi v prizadevanjih za boljše življenje v vaseh, krajih, krajevnih skupnostih in na ravni mesta ter celotne občine.

Prestali prvo preizkušnjo – zbrali 910 podpisov podpore
Prejšnji teden so se (zaradi nenavadnega mnenja uradnika na Ministrstvu za notranje zadeve) bistveno zaostrili pogoji, pod katerimi lahko neodvisne liste vložijo kandidature za svete krajevnih skupnosti.

Medtem, ko politične stranke ne potrebujejo podpore volivk in volivcev, se odslej za neodvisne liste zahteva, da zberejo več podpisov volivk in volivcev, kot je potrebno za kandidaturo za županjo.

Zato je neodvisna lista Olge Karba tekom minulega vikenda zbrala dodatnih 512 podpisov podpore in s tem izpolnila nove, ostrejše kriterije za nastop na volitvah v svetih krajevnih skupnosti.

Ta spodbuden odziv razumemo kot željo ljudi, da prenesemo prakso poštenega in iskrenega delovanja tudi na ostale ravni odločanja v občini ter v te procese vključimo čim več s politiko neobremenjenih ljudi.

Vsi predlagatelji in kandidati se iskreno zahvaljujemo za podporo.

Naročnik članka je Olga Karba


Več v Politika