Tanja Špenko in Saša Bezjak razstavljata v Celovcu

Že šesta umetniška razstava »Okno umetnosti k sosedu«

Filip Matko, sreda, 10. september 2014 ob 08:26
Skulptura in risbe Saše Bezjak

Skulptura in risbe Saše Bezjak

Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu (Klagenfurt) v Avstriji pripravlja že šesto umetniško razstavo v nizu umetniških razstav pod motom »Okno umetnosti k sosedu«. Zgodila se bo v četrtek, 11. septembra, ob 18. uri.

Imenovano razstavo pripravljajo v sodelovanju z Zvezo društev slovenskih likovnih umetnikov in Slovensko turistično organizacijo SPIRIT, ko bosta svoja dela razstavljali akademska slikarka Tanja Špenko (živi in ustvarja v Ljubljani) in magistra kiparstva Saša Bezjak (slednja živi in ustvarja v Gornji Radgoni). Razstavo bodo odprli v prostorih Generalnega konzulata Republike Slovenije v Celovcu, odprta pa bo do 2. decembra.

Odprtju razstave bo sledila še pokušina »dobrot izpod Pece«. K tej organizatorji pripisujejo: »…Naravno, domače, tradicionalno in drugačno so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične posebnosti Koroške regije, območja, ki skupaj s sosednjimi občinami onkraj Pece tvori čezmejni Geopark Karavanke. Bogata kulturna dediščina ter neokrnjena narava z gozdovi in razvejano mrežo poti nudijo raznovrstne možnosti za pristna doživetja in prijetna presenečenja na raziskovalnih potepanjih med gorami, na gore, okoli ali celo dobesedno skozi njih…«


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje