Kljub opozorilom, hiša družine Koren spet poplavljena

Štefan Koren: brez pomoči gasilcev in gasilske tehnike bi bil boj z uničujočo vodo obupen, dolgotrajen in nemogoč

Marjan Slavič, nedelja, 14. september 2014 ob 13:081
Poplavljena hiša družine Koren

Poplavljena hiša družine Koren

Letošnje izrazito mokro in deževno vreme, botruje negodovanju, žalosti in obupu. Prav takšnemu obupu in žalostnem dogodku je priča družina Štefana in Milice Koren iz Ptujske ceste pri Gornji Radgoni.

Njihova vzorno urejena domačija in prijeten dom leži na ravninskem delu vasice Ptujska cesta nekaj deset metrov od vaškega potoka, ki meji na sosednjo občino Radenci in vas Boračeva. Največji problem, ki jih tare in ogroža ter uničuje njihov dom, je nenehno poplavljanje hiše in posestva.

Milica je menila, da takšnih poplav in zalivanje njihove hiše, katerega so priče te dni še ne pomnijo. "Res da smo že neštetokrat bili primorani izčrpavati vodo iz spodnjih prostorov naše hiše, a tokrat je bilo zares katastrofalno dejanje. Dve noči nismo zatisnili očesa, strah in škoda, ki se poraja pred nami, že dva težka dneva nam ne da miru."

Štefan je dejal: "že več let opozarjamo in prosimo pristojne službe, da bi uredili problem in tako dokončno uredili zadevo. Le večje prepuste pod lokalno cesto bi bilo potrebno vgraditi in očistiti jarek pa bi bilo urejeno in takšnih težav ne bi bilo. Ker pa posluha od pristojnih nikakor ni, se poplavljanje in zalivanje hiše nenehno ponavlja, s tem se počutimo ogrožene, uničuje pa se moje imetje. Zahvala te dni in seveda kolikokrat že prej, gre v prvi vrsti gasilcem iz Orehovec in Gornje Radgone, brez njihove pomoči in tehnike bi bil boj z uničujočo vodo dolgotrajen in nemogoč."


Več v Narava