Kandidat za župana Franjo Karlovčec po ogledu poplavljenih območij na obisk povabil pristojnega ministra

Minister Židan bo občino Ljutomer obiskal v sredo, 17. 9. 2014, ko si bo skupaj s kandidatom za župana Franjom Karlovčecem ogledal najbolj prizadete predele ljutomerske občine

Prlekija-on.net, torek, 16. september 2014 ob 08:4732
Franjo Karlovčec na poplavljenih območjih

Franjo Karlovčec na poplavljenih območjih

Prlekija se v zadnjih dneh sooča s poplavami, katerih razsežnosti se lahko primerjajo s tistimi iz leta 2005. Čeprav se stanje počasi umirja, številni objekti ostajajo zaliti, prav tako več stanovanjskih hiš ogrožajo zemeljski plazovi. Na področju občine Ljutomer je najhuje na Krapju in Moti, zelo prizadeti sta tudi sosednji občini Veržej in Razkrižje.

Kandidat za župana občine Ljutomer Franjo Karlovčec je v nedeljo popoldan obiskal Moto in Cven, v ponedeljek pa tudi Spodnje in Zgornje Krapje. Občani ocenjujejo, da je škoda ogromna in da bo sanacija dolgotrajna, pri čemer pa so opozorili na dejstvo, da bi poplave lahko preprečili oziroma jih vsaj omejili. Potrebno bi bilo urediti predvsem odvajanje meteornih voda in dokončati obrambni nasip pri reki Muri od Veržeja proti Moti in Razkrižju, s čimer se je po končanem ogledu in pogovoru z občani strinjal tudi županski kandidat Franjo Karlovčec.

Kako velika škoda je v resnici, bo mogoče dokončno oceniti šele, ko se bo voda umaknila in se bo pričelo odpravljanje posledic. Ker pa je glede na stanje, že zdaj mogoče govoriti o enih večjih katastrof, s katerimi se je v zadnjih letih soočila občina Ljutomer, je kandidat za župana Franjo Karlovčec na obisk povabil pristojnega ministra za kmetijstvo in okolje mag. Dejana Židana. Pri tem je Karlovčec poudaril, da bi v sanaciji morala sodelovati tudi država, saj občina Ljutomer ne bo zmogla nositi celotnega bremena odpravljanja posledic poplav.

Minister Židan bo občino Ljutomer obiskal v sredo, 17. 9. 2014, ko si bo skupaj s kandidatom za župana Franjom Karlovčecem ogledal najbolj prizadete predele ljutomerske občine.

Naročnik članka je Franjo Karlovčec


Več v Lokalne volitve 2014