Minister Židan na neuradnem obisku na najbolj prizadetih območjih v občini Ljutomer

Minister Židan je po ogledu prizadetih kmetijskih površin obljubil spremembo predpisov in s tem zamik rokov setve, katera bi morala biti v skladu z evropsko direktivo, izvedena v oktobru ter tudi izplačilo akontacij najbolj prizadetim kmetijam

Prlekija-on.net, četrtek, 18. september 2014 ob 10:46
Dejan Židan in Franjo Karlovčec na najbolj prizadetih območjih v občini Ljutomer

Dejan Židan in Franjo Karlovčec na najbolj prizadetih območjih v občini Ljutomer

V sredo, 17. 9. 2014, je na povabilo kandidata za župana občine Ljutomer Franja Karlovčeca najbolj prizadeta območja obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. Skupaj z direktorjem Kmetijsko gozdarske zbornice Francem Režonjem in krajani Sp. Krapja si je ogledal kmetijo Kelenčevih na Sp. Krapju, Babince in poplavljene kmetijske površine v Noršincih.

Kandidat za župana občine Ljutomer Franjo Karlovčec je pri tem poudaril, da je najbolj zaskrbljujoče dejstvo, da del nasipov ob reki Muri še vedno ni saniranih, zaradi česar Krapje in Mota spadata med poplavno najbolj ogrožena naselja v Pomurju. »Nujno potrebno je urediti tudi jarke in odvajanje meteornih vod ter ugotoviti zakaj je prišlo do sproženja plazov. S pravočasnim ukrepanjem in ustreznimi rešitvami bi lahko katastrofo, s katero se srečuje občina Ljutomer v teh dneh, preprečili«, je še dodal.

Minister Židan je po ogledu prizadetih kmetijskih površin obljubil spremembo predpisov in s tem zamik rokov setve, katera bi morala biti v skladu z evropsko direktivo, izvedena v oktobru ter tudi izplačilo akontacij najbolj prizadetim kmetijam.

Karlovčec je pri tem še enkrat poudaril, da pri odpravljanju posledic poplav občina Ljutomer pričakuje pomoč države, saj glede na trenutno približno oceno škode, sama ne bo zmogla nositi celotnega bremena sanacije.

Naročnik članka je Franjo Karlovčec


Več v Lokalne volitve 2014