Socialno podjetništvo tudi v Prlekiji

Na Sp. Kamenščaku bo potekal zanimiv posvet o socialnem podjetništvu

Prlekija-on.net, četrtek, 18. september 2014 ob 22:54
Ogled pozitivne prakse socialnega podjetništva

Ogled pozitivne prakse socialnega podjetništva

V petek, 19. septembra s pričetkom ob 18. uri bodo v skupnem sodelovanju Slovenskega foruma socialnega podjetništva, Občine Ljutomer in Mladinskega centra Prlekije-PC NVO, so.p. organizirali na Spodnjem Kamenščaku 23 zanimiv posvet o socialnem podjetništvu.

Zakonodajo s tega področja s poudarkom na samem pomenu socialnega podjetništva bo nazorno predstavil generalni sekretar Slovenskega foruma socialnega podjetništva Tadej Slapnik. Predstavnica socialnega podjetja Kooperativa iz Slovenskih Konjic bo predstavila lastni primer pozitivne prakse na tem področju. Sledila bo razprava z možnostjo postavljanja vprašanj prisotnih zainteresiranih udeležencev.

Prleški mladinski center se že dlje časa poskusno pripravlja na ponujeni izziv ter skupno z domačo lokalno skupnostjo želi, da se tovrstna dejavnost čim bolj razširi tudi na območju Občine Ljutomer ter kot posledica tega sledi čim večjo zaposlovanje posameznikov z manj priložnostmi, invalidov, samohranilk, mladih in drugih ljudi iz rizičnih socialno ogroženih skupin. Predstavniki MCP so tako že bili udeleženi večjega števila seminarjev in usposabljanj, zelo zanimiv pa je bil dvodnevni ogled pozitivne prakse v Italiji v mestu Padova (fotografije), sicer pa so do sedaj že zaposlovali čez 50 posameznikov iz omenjenih ciljnih skupin.

Na posvetu se bo podpisalo tudi Pismo o nameri, s strani Občine Ljutomer bo podpisnica županja, mag. Olga Karba, s strani Foruma generalnih sekretar, Tadej Slapnik, in s strani MCP-PC NVO, so.p. Nina Stegmüller, magistrica psihologije, programsko-projektna voditeljica.

Vsi zainteresirani so seveda vabljeni na omenjeni posvet.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje