Avsenikove, Slakove in druge viže

V DOSOR-ju počastili Dan Alzheimerjeve bolezni

Filip Matko, torek, 23. september 2014 ob 16:19
Ples v krogu

Ples v krogu

Ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, 21. septembru, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravili družabno srečanje na oddelku oseb z demenco. Druženje je potekalo v ponedeljek, 22. septembra, dopoldne.

Delovna terapevtka Andreja Čuk in gospodinja Karmen Farkaš sta se že pred odhodom v službo doma lotili peke peciva, ki je na družabnem srečanju vsem šlo zelo »v slast«. K pecivu je bil za osvežitev še hladni čaj.

Ni pa manjkalo glasbe, pesmi in plesa, kajti ob DOSOR-jevih prostovoljkah Mariji Erveš in Zaliki Kodba je prišel še prostovoljec Stanko Ilješ s harmoniko. Ob zvokih harmonike, ob znanih Avsenikovih, Slakovih in drugih vižah, so udeleženci družabnega srečanja tudi zapeli, nekateri pa celo zaplesali. Srečanje se je zaključilo pred opoldanskim kosilom in slišali smo predloge, da bi kaj takšnega (družabno srečanje s harmonikarjem) moralo biti na programu večkrat.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno