Na Razkrižju so zakonski jubilanti praznovali okrogle obletnice porok

Kar 26 zakonskih parov na enem mestu

Jože Žerdin, torek, 23. september 2014 ob 18:28
Kar 26 zakonskih parov na enem mestu

Kar 26 zakonskih parov na enem mestu

Razkriško župnijsko cerkev sv. Janeza Nepomuka je v soboto, 13. septembra, napolnilo kar 26 zakonskih parov, ki letos praznujejo okrogle obletnice porok. Šlo je za prisrčno župnijsko srečanje in praznovanje, ki je bilo že tretje po vrsti.

Zakonski pari so se najprej udeležili zahvalne svete maše, katero je daroval domači župnik in hkrati tudi generalni vikar murskosoboške škofije msgr. Franc Režonja, ki se jim je ob tej priložnosti zahvalil, da že toliko let negujejo sveti zakon, vero, ljubezen, spoštovanje, odrekanje in medsebojno razumevanje. Ob koncu svete maše je vsakemu paru župnik v spomin na letošnje srečanje zakonskih jubilantov obmejne župnije Razkrižje podaril zahvalno listino.

Tokrat je bilo župnijsko srečanje res množično, kajti od 26 zakonskih parov, ki letos praznujejo okrogle obletnice poroke, so se srečanja udeležili pari, ki so v zakonu od 5 do 55 let. Med njimi so bili trije pari, ki letos praznujejo zlate poroke, to je 50 let skupnega zakonskega življenja. Veliko zakonskih parov, ki so se udeležili župnijskega srečanja, tudi veliko pomaga domačemu dušnemu pastirju, nekateri pa so tudi vključeni v razne skupine, ki delujejo v okviru župnije. Po koncu svete maše so se vsi skupaj za nekaj časa zadržali na župnijskem dvorišču, kjer so obujali spomine na prehojena skupna zakonska pota. Nato pa so vsi skupaj odšli na skupno kosilo v domače gostišče.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje