Dijakinje GFML prejemnice Krkine nagrade

Nagrado so si pridobile z raziskovalno nalogo Vrednotenje interakcij (bioloških) makromolekul z encimsko imunskimi testi

Prlekija-on.net, četrtek, 25. september 2014 ob 12:27
Prejemnice nagrade z mentorico Marijo Meznarič

Prejemnice nagrade z mentorico Marijo Meznarič

V petek, 19. septembra, je v Novem mestu potekala slavnostna podelitev Krkinih nagrad za leto 2014. Krkino nagrado so si pridobile tudi dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, z raziskovalno nalogo Vrednotenje interakcij (bioloških) makromolekul z encimsko imunskimi testi.

Naloga se poglablja v pomen leptina (hormona za debelost) v našem telesu. Avtorice naloge so bile Karla Makoter, Špela Gubič in Sara Kreft, ki svoje izobraževanje nadaljujejo na Medicinski fakulteti in Fakulteti za farmacijo. Nalogo so napisale pod mentorstvom Petra Moleka in Marije Meznarič.

Raziskovalno nalogo so izvedli v okviru projekta Nova generacija raziskovalcev ved o življenju, kjer so lahko praktični del naloge izvedli na Fakulteti za farmacijo, Univerza v Ljubljani.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje