Poezija in proza Edvarda Kocbeka skozi besedno in likovno umetnost

Uradno odprta likovna razstava Od pesmi do slike

Branko Košti, petek, 26. september 2014 ob 16:19
Likovna razstava Od pesmi do slike

Likovna razstava Od pesmi do slike

V Kleti vina in besede KUS Sveti Jurij ob Ščavnici, se je v četrtek, 25. septembra, odvila še ena v nizu številnih prireditev v spomin in počastitev Kocbekovega leta. Svoj ustvarjalni potencial so združili Ljubiteljsko dramsko društvo Sveti Jurij, Likovno društvo Gornja Radgona, vinogradniška družina Kocuvan iz Sovjaka in Kulturno društvo za zaščito naravne in kulturne dediščine, ter pripravili čudovit večer, v katerem so predstavili poezijo in prozo Edvarda Kocbeka skozi besedno in likovno umetnost.

Uvodni recital je pripravila Breda Žunič, predstavili pa so ga člani LDD Sveti Jurij Suzana Kšela, Slavica Trstenjak, Mojca Korošec, Breda Žunič, Polonca Fiala Novak in Boris Kovačič. Večer se je nadaljeval v avli KUS, kjer je že nekaj časa na ogled razstava likovnih del pod naslovom Od pesmi do slike. Dela so nastala na  jubilejni 10. Likovni koloniji na gradu Negova 31. maja in 1. junija, katero organizira Likovno društvo Gornja Radgona, kot gostje pa so na njej sodelovali člani Likovnega društva Sv. Jurij in Likovne republike iz Sv. Martina na Muri. Na predlog pisatelja Toneta Partljiča, so letošnjo kolonijo posvetili Edvardu Kocbeku in 110-letnici njegovega rojstva.

Predsednica Likovnega društva Gornja Radgona Tatjana Mijatović, je uvodoma spregovorila nekaj besed o poteku same kolonije, likovna dela pa je po strokovni plati predstavila magistra kiparstva, akademska slikarka Saša Bezjak, ki je bila tudi strokovni vodja kolonije, razstavo pa je uradno odprl župan Občine Sv. Jurij Anton Slana.

Po besedah in slikah, so obiskovalci del večera namenili še vinu. Poskušali so namreč vina iz kleti znane vinogradniške družine Kocuvan iz Sovjaka, ki je s svojimi odličnimi vini z blagovno znamko Avos, vse bolj prisotna in prepoznavna na domačem in na tujih trgih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje