Postavitev temeljnega kamna za izgradnjo vrtca in osnovne šole v Cezanjevcih

Šola z vrtcem se bo gradila postopoma, najprej se predvideva gradnja vrtca

Karmen Rauter, petek, 26. september 2014 ob 23:4213
Postavitev temeljnega kamna v Cezanjevcih

Postavitev temeljnega kamna v Cezanjevcih

V četrtek, 25. septembra, ob 17. uri, je potekala slovesnost ob postavitvi temeljnega kamna za izgradnjo vrtca in OŠ v Cezanjevcih.

OŠ v Cezanjevcih si že dolga leta prizadeva za novogradnjo šole z vrtcem. Trenutna stavba, v kateri poteka vzgojno-izobraževalno delo nikakor ne ustreza standardom in normativom, predpisanim za izvajanje pouka in predšolske vzgoje.

»Današnji dan nas preveva z velikim optimizmom, saj smo en korak bližje naši dolgoletni želji«, so bile besede ravnateljice OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, Brigite Hojnik, ki jih je v svojem pozdravnem nagovoru namenila zbranim.

Njenemu mnenju so se pridružili tudi predsednik KS Cezanjevci, Franc Slokan, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in Irena Kumer, predstojnica ZRSS OE Murska Sobota. Slednja se je v svojem nagovoru navezala na deklamacijo drugošolca in opomnila pristojne za izvedbo projekta, naj ne dovolijo, da se šola v Cezanjevcih zgradi šele takrat, ko bo nastopajoči drugošolec mogoče že v srednji šoli ali celo na fakulteti.

Šola z vrtcem se bo namreč gradila postopoma. Tako se najprej predvideva le gradnja vrtca.

Postavitev temeljnega kamna so s kulturnim programom obogatili učenci OŠ Jana Ribiča Cezanjevci. Skozi deklamacije so predstavili vasi šolskega okoliša in šolo, v skeču opomnili na veliko željo in potrebo po novi šoli, zapeli pesem, najmlajši iz vrtca pa so začeli na odru kar sami graditi.

Po zaključeni slovesnosti se je druženje nadaljevalo s pogostitvijo v telovadnici šole.



Več v Gospodarstvo