Evropski dan jezikov v Ljutomeru

Glavni dogodek je bil v petek na Glavnem trgu v Ljutomeru

Prlekija-on.net, sobota, 27. september 2014 ob 08:14
Evropski dan jezikov

Evropski dan jezikov

Teden okoli 26. septembra je na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsako leto posvečen tujim jezikom. Letos se v Kranjski gori skupina z naravno govorko in s svojimi profesoricami pripravlja na nemško jezikovno diplomo, ena skupina je na poti na mednarodni projekt v Estonijo, v šoli delajo projekte s področja jezikov, sodelujejo na natečaju IATEFL na temo onomatopoija, glavni dogodek pa je bil v petek na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Dijakinje predšolske vzgoje so uvajale angleščino za otroke iz Vrtca Ljutomer. Peli so in plesali in posnemali živalske glasove. Pritegnil pa jih je tudi gledališki prizorček v angleščini - ena od delavnic, ki so jih pripravili dijaki in dijakinje gimnazijskega programa. Gimnazijci in gimnazijke so v francoščini, nemščini, španščini in angleščini izvedli številne zanimive delavnice za osme razrede Osnovne šole Ivan Cankar.

Istočasno v Ljubljani poteka podelitev priznanj za lansko leto. GFML bo od Zavoda za šolstvo Republike Slovenije dobila priznanje za uvrstitev med 10 najboljših izvajalcev obeležitve Evropskega dneva jezikov v letu 2013.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje