Občini Ljutomer certifikat Mladim prijazna občina

Občina Ljutomer je postala edina nosilka tega certifikata v Pomurju

MCP-PC NVO, sobota, 27. september 2014 ob 23:53
Občina Ljutomer prejela certifikat Mladim prijazna občina

Občina Ljutomer prejela certifikat Mladim prijazna občina

Inštitut za mladinsko politiko in Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja so v četrtek, 25. septembra 2014 že tretjič zapored na nacionalnem dogodku v Mestnem muzeju Ljubljana podelili certifikat Mladim prijazna občina. V letu 2014 si je certifikat prislužilo osem občin, in sicer: Ljutomer, Celje, Grosuplje, Idrija, Kamnik, Trebnje, Vojnik in Trbovlje. Doslej je certifikat prejelo 21 občin.

Na razpis se je letos prijavilo 14 občin, izmed katerih jih je naziv Mladim prijazna občina prejelo osem. Med njimi tudi Občina Ljutomer, ki je tako postala edina nosilka tega pomembnega certifikata v Pomurju in tudi širšem območju Štajerske, saj sta najbližji nosilki Mestna občina Ptuj in Maribor. Certifikat je prevzela ljutomerska županja mag. Olga Karba, univ. dipl. prav., ki je na ljubljanskem nacionalnem dogodku tudi spregovorila, tako da se končno na pomembnem slovenskem dogodku vidi in sliši Prlekija tudi v slovenski prestolnici.

Certifikat je prvo tovrstno certificiranje v Evropi, ki predstavlja priznanje tistim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe z identificiranih prednostnih področij lokalnih mladinskih politik. Predstavlja tudi usmeritev, kako se na lokalni ravni spopadati s težavami, s katerimi se srečujejo mladi v posameznih občinah ter seveda spodbudo občinam za uspešno delo na tem področju.

Posnetek prevzema certifikata s strani mag. Olge Karba v Ljubljani si lahko ogledate spodaj.



Več v Kultura in izobraževanje