Ribolovna trinajsterica

DOSOR-jevci imeli rekreativni dopoldan ob ribniku

Filip Matko, nedelja, 28. september 2014 ob 18:30
Ribolovni dopoldan v Boračevi

Ribolovni dopoldan v Boračevi

V drugi polovici julija je skupina stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, opravila ribolovni dopoldan v Boračevi, ob »Ribniku pri Gustiju« (lastnik Avgust Prelog). Tedaj se je nad tem dnem stanovalec Maksimiljan Korošec izredno navdušil ter predlagal, da se ob njegovem rojstnem dnevu takšen dopoldan ponovi.

Torej so rekreativni ribolovni dopoldan DOSOR-jevci ponovili v četrtek, 25. septembra (predlagatelj Maksimiljan je praznoval v torek, 23. septembra !), v dokaj oblačnem jesenskem dnevu. Bilo jih je skupno trinajst, od tega ena stanovalka (Marija Kraljić), sedem stanovalcev (Maksimiljan Korošec, Ratko Majstorović, Smiljan Homec, Alojz Novak, Julij Rudaš, Branko Ločnikar in Hasan Macanović) ter pet spremljevalcev (Blaž Himelrajh in Danijel Miholič iz DOSOR-ja, ribiča Adolf Lamut in Jože Robar ter prostovoljka Marija Erveš).

Prvi se je z ulovom lahko pohvalil Smiljan, ki je svoje ulovljene ribe kar poimenoval: Rija, Tatjana, Suzana, Davorina….a tedaj se je zalomilo. Zagrabila je velika riba, ki je Smiljanu pretrgala ribolovno vrvico in v globine ribnika odvlekla trnek in plovec. Ribič Jože je Smiljanu podal novo ribiško palico in na koncu je Smiljan postal celo zmagovalec, ulovil je namreč osem rib (štiri niso bile poimenovane !). Ribo manj je naštel slavljenec Maksimiljan, po štiri pa so ujeli Julij, Branko, Hasan in Danijel (pomladi je ulovil same »mini ribice«), ki so tretje mesto prisodili Mariji, saj je tudi ujela štiri ribe. Skupno so rekreativni ribiči ulovili 36 rib, ki so jih vrnili v ribnik. Prva trojica je za nagrado prejela bone za brezplačno kavo v DOSOR-ju, organizatorji pa bone za sladoled v Slaščičarni in kavarni Tropicano (Džemo Hamiti) v Radencih.

Med ribolovom je bilo tudi pol ure odmora za malico in tedaj so vsi pohvalili štajerski kislo juho, ki jo je isti dan zelo zgodaj v domski kuhinji skuhal kuhar Marko. Iz sivine oblakov je tedaj pričelo rositi in napovedal se je deževni popoldan. Še pred kosilom so se vsi udeleženci rekreativnega ribolovnega dopoldneva vrnili v DOSOR.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno