Payal, vse najboljše za te!

Rashmi Bhuptani iz Bangaloreja ter Payal Bhuptani iz Mumbaja sta obiskali Prlekijo

MCP-PC NVO, petek, 3. oktober 2014 ob 08:38
Rashmi in Payal Bhuptani v Prlekiji

Rashmi in Payal Bhuptani v Prlekiji

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje je od petka dalje bogatejše za dve novi članici. V člansko knjigo organizacije sta se na svečan način vpisali pod zaporedno številko 700 in 701 Rashmi Bhuptani iz Bangaloreja ter Payal Bhuptani iz Mumbaja (obe iz Indije). Pred podpisom je Payal izvedla izredno zanimivo potopisno predstavitev MOJA INDIJA v angleškem jeziku, za odličen sprotni prevod v slovenščino je poskrbel mladinski aktivist iz Ljutomera Samo Janežič. Prisotni so poizkusili tudi indijsko kulinariko in dodobra spoznali njihove plese ter kulturo.

Prleški mladinski center v okviru katerega deluje tudi hostel si od obiska mnogo obeta, saj bi naj v bodoče v Evropo konkretneje v Prlekijo prihajali tudi študentje in mladi iz Indije, ki tudi sicer potujejo po svetu. Obe gostji se ukvarjata z menedžentom in gostitelji ne izključujejo možnosti, da bo mladinsko mednarodno sodelovanje kdaj v prihodnosti prešlo tudi v gospodarsko sodelovanje, zato so z indijskimi gosti obiskali tudi podjetnike, predvsem s področja turizma. Obisk nedvomno predstavlja odličen izziv za prihodnost, pa pustimo se presenetiti.

Prav na dan predstavitve je njena izvajalka Payal iz daljne in mogočne Indije slavila 30. rojstni dan. Da sta prišli v Evropo in to naravnost v Prlekijo sta prepotovali 6400 km in deseturno vožnjo z letalom. Ameriški pisatelj Mark Twain je zapisal: "Indija je zibelka človeštva, rojstni kraj človeškega govora, mati zgodovine, babica legende in prababica tradicije. Naši najbolj dragoceni in najbolj poučni materiali v zgodovini človeštva so shranjeni samo v Indiji."

Do obiska je prišlo na podlagi uspešnega internetnega, večletnega komuniciranja med njima in programsko-projektno voditeljico MCP-PC NVO Nino Stegmüller. Tukajšnji prleški prijatelji vključno z ljutomerskim podžupanom Janezom Vencljem so slavljenki Payal pripravili v prleškem mladinskem centru pravo presenečenje. Payal pa je dogodek pokomentirala na svojem fb profilu:
"This is how I celebrated my birthday eve. A surprise by my hosts alen and Nina Stegmuller .. their family and friends showered all their love and blessings to a complete stranger..an overwhelming evening indeed. yes there was a spectacular home baked cake by alen's mum, and wine and chit chatting. Thank you my lovely friends and family too, for your warmest wishes from my far off land . And thank you ma for making my birthday special as always."

Prevod: Tako sem praznovala svoj rojstnodnevni praznik. Prezentaciji v mladinskem centru, ki je govorila o moji državi, je sledilo sladko presenečenje, ki sta ga organizirala moja gostitelja Alen S. in Nina S. Njuna družina in prijatelji so pokazali njihovo ljubezen, toplino in blagoslove popolni tujki..nasplošno preplavljajoč večer. Ja tukaj je spektakularna doma spečena torta Alenove mame, in vino in klepet. Hvala vam moji ljubki prijatelji in družina tudi, za tvoje najtoplejše želje tako daleč od moje zemlje. In hvala tebi mami da si mi naredila moj rojstni dan poseben kot vedno.

Ob odhodu domov sta se uspešni podjetnici iz daljne Indije srečali na izredno prisrčnem sprejemu tudi z ljutomersko županjo mag. Olgo Karba ter si ogledali Mestno hišo vključno s poročno dvorano, muzej in knjižnico. V pogovoru so bile tudi nakazane možnosti potencialnega sodelovanja. Izrazili sta navdušenje nad Slovenijo, Prlekijo, Ljutomerom, tukajšnimi prebivalci vključno z izredno prisrčno in sposobno županjo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno