Ekipa OZRK Gornja Radgona 7. na državnem preverjanju usposobljenosti ekip PP

XX. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Kopru

Filip Matko, petek, 3. oktober 2014 ob 08:50
Državno preverjanje usposobljenosti ekip PP CZ in RK

Državno preverjanje usposobljenosti ekip PP CZ in RK

V Kopru je 27. septembra potekalo letošnje 20. jubilejno državno preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije.

Kot zmagovalka letošnjega pomurskega tovrstnega tekmovanja (tekmovanje je potekalo v Gornji Radgoni !) se je tekmovanja v Kopru udeležila ekipa prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Slovenije Gornja Radgona. O tem pripoveduje sekretarka Območnega združenja RKS Gornja Radgona Katja Makovec: "Našo ekipo so sestavljali vodja Istok Kuzma Simrajh in člani: Miro Kopsa, Suzana Dokl, Bogdan Fleisinger, Tanja Borko ter Maja Žinkovič. Ekipo sta še spremljala rezervni član Bojan Zorjan in fotograf Drago Lovrec, oba že dolgoletna člana ekipe prve pomoči pri Območnem združenju RKS Gornja Radgona. Na preverjanju v Kopru je 14 sodelujočih ekip iz vse Slovenije moralo svoje znanje in veščine izkazati na sedmih delovnih točkah, ki so bile razporejene na različnih lokacijah v centru mesta Koper.  Intenzivni treningi naše ekipe, ki so potekali pod vodstvom dr. Lidije Žinkovič in dipl. med. sestre Davorke Makovec, licenciranih predavateljic prve pomoči pri Območnem združenju RKS Gornja Radgona ter dodatno dvodnevno usposabljanje v Novem mestu, ki ga je radgonski ekipi s finančno podporo omogočil Občinski štab Civilne zaščite Gornja Radgona, so se naši ekipi obrestovali, saj se je uvrstila na odlično 7. mesto in s tem močno izboljšala rezultat izpred dveh let. Prvo mesto na 20. jubilejnem preverjanju usposobljenosti ekip PP CZ in RKS je osvojila ekipa Območnega združenja RKS Grosuplje, na drugo mesto se je uvrstila ekipa CZ Mestne občine Ptuj 1 ter na tretje mesto ekipa Območnega združenja RKS Novo mesto. Vsem članicam in članom naše ekipe čestitamo za odlično opravljeno delo in izkazano znanje."


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje