Na območju občine Razkrižje utrjevali nasip reke Ščavnice

Investicijska vzdrževalna dela na obrežju reke Ščavnice na Razkrižju

Jože Žerdin, torek, 7. oktober 2014 ob 11:26
Utrjevanje nasipa reke Ščavnice

Utrjevanje nasipa reke Ščavnice

Zadnje velike poplave so v Prlekiji na večih mestih pustila neizbrisan pečat, ko je voda zalila dobršen del vasi, polj, travnikov. Svoje »zobe« pa je pokazala tudi reka Ščavnica, ki je prestopila svoje bregove in poplavila vzdolž struge.

Ministrstvo za okolje in prostor, oddelek za porečje reke Mure s sedežem v Murski Soboti si sicer po svojih močeh prizadeva za zavarovanje obrambnih nasipov, čiščenje in vzdrževanje potokov in rek v Pomurju. Tako so na območju občine Razkrižje v teh dneh potekala obsežna investicijska vzdrževalna dela. Šlo je za dela v dolžini 300 metrov ob obrežju reke Ščavnice pri Razkrižju.

Delavci Vodno gospodarskega podjetja Mura Murska Sobota so na tem delu obrežja reke Ščavnice opravili strojna dela pri urejanju in utrjevanju obrežja, kajti zob časa je že pred časom načel ta obrambni nasip in dela so bila več kot potrebna. S temi investicijskimi vzdrževalnimi deli so se opravila zahtevna dela in ljudje, ki živijo ob reki Ščavnici v tem delu Razkrižja bodo poslej bolj varni pred poplavami.


Več v Gospodarstvo