Ob prazniku spomin na Edvarda Kocbeka

Že petič literarno-glasbeno srečanje pri Šarugovih na Meleh

Filip Matko, torek, 7. oktober 2014 ob 19:02
Pri Šarugovih na Meleh

Pri Šarugovih na Meleh

V okviru občinskega praznika Občine Gornja Radgona je tudi letos bilo organizirano literarno-glasbeno srečanje Društva upokojencev Gornja Radgona. Srečanje pri Šarugovih na Meleh je bilo tokrat že petič po vrsti in sicer v soboto, 4. oktobra, ob 16.uri.. O tem nam je Milena Marija Reščič, hči Milene Šaruga z Melov, povedala:

»Literarno-glasbeno srečanje Društva upokojencev Gornja Radgona je vodila in povezovala predsednica literarne sekcije pri tem društvu Marija Šedivy. Sama sem v imenu družine Šaruga pozdravila nastopajoče in poslušalce ter prebrala nekaj maminih zapisov o srečanjih, ki jih je imela s pesnikom Edvardom Kocbekom. On je moji mami pravzaprav dajal prve resne napotke in ocene njenih pesmi. V kulturnem programu so nastopili članice in člani literarne sekcije Društva upokojencev Gornja Radgona: Jožica Borovič, Manica Gornjak, Dani Rajh, Dominique Reščič in Amalija Tropenauer. Vsi so brali svoja nova literarna dela. Zapele so tudi pevke ženskega pevskega zbora pod vodstvom Dragice Černe in tako s svojo pesmijo popestrile govorjene besede. Srečanja se vsako leto udeležijo tudi povabljeni gostje. Letos je to bila z literarnega področja Olga Antič iz Križevec, ki je pripovedovala o svojem delu in prebrala nekaj svojih pesmi. Družini Šaruga je ob tem obisku podarila sliko na platnu. S svojim nežnim, a hkrati mogočnim glasom, je navdušila kot gostja tudi pevka Matilda Slavič iz Bučečovec. Gostom smo se zahvalili s knjigo moje mame »Kronika-Mele«. Prireditelji k literarnemu in glasbenemu dogajanju dodamo vsako leto še likovno razstavo. Z imenitnimi intarzijami se letos predstavlja Edvard Ketiš s Kobilščaka. Njegova dela bodo na ogled v promocijski dvorani oljarne Šaruga na Meleh do konca meseca oktobra. Za sodelovanje vsem na bogati kulturni prireditvi se je zahvalila predsednica Društva upokojencev Gornja Radgona Inge Ivanek

Ob tem naj dodamo, da je vse dogajanje odražalo spomin in poklon Mileni Šaruga z Melov, ki je znala v svojem (sedaj že minulem !) času ustvarjati bogato ljudsko kulturo v svojem okolju. Srečanje pri Šarugovih se je končalo z zakusko, kot jo znajo pripraviti samo oni, ni pa manjkala niti peka kostanjev in pokušnja letošnjega mošta.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje