Franciju Klemenčiču podeljeno škofijsko priznanje in zahvala

Na priznanju je zapisano, da se Franciju Klemenčiču podeljuje to za poročanje v medijih o pastoralnih dogodkih na področju Župnije Gornja Radgona in Škofije Murska Sobota

Marjan Slavič, sreda, 8. oktober 2014 ob 11:03
Franci Klemenčič

Franci Klemenčič

V cerkvi svetega Petra v Gornji Radgoni je Franc Hozjan, radgonski župnik ob koncu mladinske maše v radgonski cerkvi zadnjo nedeljo v septembru, izročil radgonskemu 74-letnemu verniku, Franciju Klemenčiču, posebno škofijsko priznanje in zahvalo murskosoboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa.

Na priznanju je zapisano, da se Franciju Klemenčiču podeljuje to za poročanje v medijih o pastoralnih dogodkih na področju Župnije Gornja Radgona in Škofije Murska Sobota. Škof je ob tem še zapisal, da naj dobri Bog trud Francija Klemenčiča obilno poplača s svojim blagoslovom.

Dodajamo še, da se upokojeni socialni delavec Franci Klemenčič, z ljubiteljskim dopisovanjem ukvarja vse od leta 1965 dalje. Imenovani tudi redno poroča o dogajanju z radgonskega območja v Družini. Svoje prispevke objavlja tudi v Stopinjah, ki jih v obliki koledarja izdaja enkrat letno Škofija Murska Sobota. Med njegovimi številnimi krajšimi prispevki v večjih lokalnih tiskanih in radijskih medijih, veliko sporočil iz domačega okolja in širšega območja Škofije Murska Sobota. Njegovi prispevki pa bogatijo tudi internetno stran radgonske župnije. Sicer pa je bil Franci Klemenčič tudi pobudnik, da se je duhovnikoma in narodnima buditeljema z radgonskega območja Petru Dajnku in Antonu Kremplu, na njunih rojstnih hišah, namestilo spominske plošče.

Dodajamo še, da je Francija Klemenčiča v marcu 1968 mariborski škof dr. Maksimiljan Držečnik, imenoval za člana Župnijskega pastoralnega sveta radgonske župnije. To funkcijo je opravljal kar pet mandatov, torej polnih 25 let.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje