62-letnika, ukleščenega pod traktorjem, je šele naslednji dan našel sin

Občan je na travniku našel prevrnjen traktor in pod njim ukleščenega voznika

Prlekija-on.net, četrtek, 9. oktober 2014 ob 08:41
Pomoč za voznika je bila prepozna

Pomoč za voznika je bila prepozna

V četrtek, 9. oktobra, nekaj pred drugo uro zjutraj, je občan v kraju Krčevina, v občini Ormož, na travniku našel prevrnjen traktor in pod njim ukleščenega voznika.

Pri tem so posredovali gasilci PGD Ormož, ki so mrtvega voznika potegnili izpod vozila, traktor postavili na kolesa, odklopili akumulator in razsvetljevali kraj dogodka.

Kot so sporočili iz PU Maribor, je že v sredo, 8. oktobra, okoli 15.30, 62-letni domačin v Krčevini s kmetijskim traktorjem, h kateremu je imel pripeto rotacijsko kosilnico, pričel kositi travnik. Zaradi naklona terena se je ob obračanju traktor prevrnil v desno stran na varnostni lok kabine. Voznik je ob tem padel s traktorja in ostal ukleščen pod njim. Zaradi stisnjenega prsnega koša je na kraju nesreče umrl.

Pokojnega je šele naslednji dan, v četrtek, 9. oktobra, ob 1.30, našel njegov sin, ki ga je odšel iskat. Policisti so opravili ogled kraja nesreče in izključili možnost tuje krivde, kot vzrok za nesrečo. O delovni nesreči bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.


Več v Črna kronika