Dopoldne Nitke prijateljstva, popoldne kostanji

Izredno pester DOSOR-jev oktobrski sredin dan

Filip Matko, četrtek, 9. oktober 2014 ob 17:44
Pester DOSOR-jev oktobrski dan

Pester DOSOR-jev oktobrski dan

V sredo, 8. oktobra, ob 10. uri dopoldne so v večnamenskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pričeli s svojim kulturnim nastopom učenci in učenke prve triade Osnovne šole Radenci. Ker se je pred dobrim mesecem dni pričelo novo šolsko leto, se je tako nadaljeval že utečeni projekt Nitke prijateljstva. Sodelovanje med DOSOR-jem in radensko osnovno šolo poteka že šesto leto, tokrat pa je nastop učenk in učencev sovpadal tudi s Tednom otroka.

Za uvod je drugošolka, Ana Horvat, predstavila pesem »(Ž) abeceda«, a njeni sovrstniki so ji sledili s skupinsko predstavitvijo kar v angleškem jeziku. Prvošolci za zapeli znano ljudsko »Lisička je prav  zvita zver« in ob tem se je ena izmed učenk med stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja kot lisička izmikala svojemu sošolcu, ki jo je kot lovec iskal z leseno puško. Učenke in učenci vzporednega drugega razreda so se predstavili s pesmijo šolski zvonec, a tretješolke in tretješolci so za simpatični zaključek zapeli ob spremljavi harmonike, ki jo odlično igra njihova vrstnica Eva Tompa.

V imenu DOSOR-ja se je šolarkam in šolarjem za nastop zahvalila Petra Gašpar ter ob tem mlade goste povabila na sadni sok in pecivo.

So pa stanovalke in stanovalci DOSOR-ja še isti dan popoldne, po kosilu bili deležni posebne poslastice: pečeni kostanj. Za drugi kostanjev piknik je poskrbel kar stanovalec Maksimiljan, ki so mu prijatelji pripeljali kostanje iz pohorskih gozdov nad Rušami. Vzdrževalec Slavko in kuhar Marko sta kaj hitro pripravila pečene sladke sadeže na ražnju zunaj doma, a sladico so stanovalke in stanovalci DOSOR-ja uživali na južni DOSOR-jevi terasi. Tokrat je za bolj gladko drsenje kostanjev po grlu s spremljajočo pijačo poskrbel stanovalec Maksimiljan.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46