Prva samostojna razstava del Ane Balažic

V Znanstvenoraziskovalnem centru SAZU na Petanjcih

Filip Matko, petek, 10. oktober 2014 ob 11:27
Ana Balažic

Ana Balažic

Kako se naj mladi izkažejo s svojo ustvarjalnostjo, če se jim ne nudi priložnosti ? S tem v nasprotju so ravnali 9. oktobra na Petanjcih, ko so mladi občanki Občine Tišina, 18-letni Ani Balažic iz Tropovcev, omogočili odprtje prve samostojne likovne razstave.

Ob 11. uri je mlado likovno ustvarjalko številnim obiskovalcem pred razstaviščnim prostorom Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti Prekmurje v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih predstavil Marjan Šiftar, podpredsednik Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija. Povedal je, da je mladenka trenutno študentka prvega letnika Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, ki je uspešno zaključila gimnazijo v Murski Soboti, pred tem pa Osnovno šolo na Tišini. Že kot osnovnošolka in srednješolka se je predajala skrivnostim risarske in slikarske umetnosti in tako so razstavljena dela na njeni prvi samostojni razstavi prav iz tega obdobja.

Ana Balažic je sama povedala, da najraje riše z barvnimi svinčniki, niso pa ji tuji niti akvareli ter slike na platnu a akrilnimi ali oljnimi barvami. Razstava njenih del bo na ogled dober mesec dni.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje