V Ljutomeru obrali mestni trs

V atriju Mestne hiše v Ljutomeru je potekala Prleška brotva, kjer so obrali mestni trs, potomca najstarejše trte na svetu

Prlekija-on.net, sobota, 11. oktober 2014 ob 18:581
V Ljutomeru obrali mestni trs

V Ljutomeru obrali mestni trs

V petek, 10. oktobra, sta Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub Martina - klub vinskih kraljic Ljutomera, pripravila tradicionalno prireditev Prleška brotva, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, potomca najstarejše trte na svetu iz Lenta, ki raste v atriju Mestne hiše.

Zbrane sta med drugim nagovorili županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in ljutomerska vinska kraljica Ines Munda, oskrbnik trte Mihael Kuhar pa je opravil trgatev na mestni trti. Prireditve se je udeležilo tudi več na novo izvoljenih članov Občinskega sveta Občine Ljutomer.

V kulturno-zabavnem in kulinarično-vinskem programu so se predstavili člani Prleške godbe DU Ljutomer in člani Kulturnega društva Manko Golar ter klub Prleških babic in okoliški vinarji, po Glavnem trgu pa je zapeljala tudi kočija s konjsko vprego, s katero sta se med drugim zapeljali županja in vinska kraljica.

V spodnjem videu si lahko ogledate povzetek prireditve.Galerija


Komentarji (1)

TUNČEK sreda, 15. oktober 2014 ob 16:17

Lepo da mo tüdi Lotmerk svoj trs.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Družabno

Jürjevo 2018

Mi2 in Nina Pušlar odprli Jürjevo 2018

torek, 24. april 2018 ob 22:14
Cirkus Adriano v Ljutomeru

Po lunaparku še cirkus

nedelja, 22. april 2018 ob 20:58