V Ljutomeru obrali mestni trs

V atriju Mestne hiše v Ljutomeru je potekala Prleška brotva, kjer so obrali mestni trs, potomca najstarejše trte na svetu

Prlekija-on.net, sobota, 11. oktober 2014 ob 18:581

V petek, 10. oktobra, sta Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub Martina - klub vinskih kraljic Ljutomera, pripravila tradicionalno prireditev Prleška brotva, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, potomca najstarejše trte na svetu iz Lenta, ki raste v atriju Mestne hiše.

Zbrane sta med drugim nagovorili županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in ljutomerska vinska kraljica Ines Munda, oskrbnik trte Mihael Kuhar pa je opravil trgatev na mestni trti. Prireditve se je udeležilo tudi več na novo izvoljenih članov Občinskega sveta Občine Ljutomer.

V kulturno-zabavnem in kulinarično-vinskem programu so se predstavili člani Prleške godbe DU Ljutomer in člani Kulturnega društva Manko Golar ter klub Prleških babic in okoliški vinarji, po Glavnem trgu pa je zapeljala tudi kočija s konjsko vprego, s katero sta se med drugim zapeljali županja in vinska kraljica.

V spodnjem videu si lahko ogledate povzetek prireditve.



Več v Družabno