Na konstitutivni seji potrdili mandate županji in članom OS ter imenovali KMVVI

1. konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, sreda, 22. oktober 2014 ob 20:105
1. konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

1. konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V sredo, 22. oktobra, je v Ljutomeru potekala 1. konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer so potrdili nov mandat županji Občine Ljutomer, mag. Olgi Karba ter mandate članov Občinskega sveta.

Na seji, ki jo je vodil najstarejši izmed članov OS, Jože Klemenčič, je predsednik Občinske volilne komisije, Oton Nemec, podal poročilo komisije o izidu volitev v občinski svet in volitev župana, nakar je bila imenovana tričlanska mandatna komisija za pregled prispelih pritožb in pripravo predloga potrditve mandatov članov občinskega sveta ter ugotovitve izvolitve župana, ki je nato podala še poročilo.

Ker ni bilo pritožb, so bili člani OS v naslednji sestavi potrjeni: Valter Dvanajščak, Darinka Budna, Jože Klemenčič, Boro Zemljak, Suzana Kolbl, Dušan Kosi, Silvester Perko, Marija Husjak, Nina Stegmüller, Robert Štefanec, Boštjan Pihlar, Petra Mlinarič Jager, Damjan Bogdan, Saša Polajnar, Janko Špindler, Nada Marinič, Lea Lihtenvalner, Viljem Vajda, Jernej Horvatič, Marjan Novak in Olga Karba, ki je bila izvoljena tudi kot županja, zato se je mandatu svetnice odrekla, saj sta funkciji župana in svetnika nezdružljivi. Mandat je tako prešel na naslednjega kandidata Neodvisne liste Olge Karba, to je Jože Panič.

Županja, svetniki in svetnice, ki jih je v tem mandatu precej več kot v prejšnjih - osem, so tudi slovesno prisegli, županji pa je drugi najstarejši član OS, Viljem Vajda, nadel župansko verigo.

V zadnji točki seje so svetniki imenovali še Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI), v katero so bili s 17 glasovi potrjeni Jože Panič kot predsednik ter člani Viljem Vajda, Suzana Kolbl, Darinka Budna, Valter Dvanajščak, Nina Stegmüller in Petra Mlinarič Jager.

Ob koncu so vsi svetniki, svetnice in županja nazdravili novemu mandatu ter opravili skupinsko fotografiranje.

Spodaj si lahko ogledate tudi celotno sejo.


Več v Politika