Maribor bil deležen zgodovinske zmage Chelseaja

Chelsea FC - NK Maribor 6:0 (3:0)

Nina Blagovič, četrtek, 23. oktober 2014 ob 20:06
Stamford Bridge

Stamford Bridge

V 3. krogu Lige prvakov se je slovenski prvoligaš NK Maribor znašel na zelenicah Londonskega velikana Chelsea FC. Za Mariborčane pravi spektakel, za igralce Chelseaja spet ena navadnih tekem. Na razprodanem Stamford Bridgeu so se naši nogometaši počutili vse prej kot domače, kar se je poznalo tudi v njihovi igri skozi tekmo. Sicer so imeli veliko podporo s strani približno 1500 slovenskih navijačev, ki so prišli navijat za slovenskega šampiona.

Londonski strateg Jose Mourinho je pametno sestavil svojo ekipo, saj je v začetno enajsterico postavil kar nekaj rezervistov. Mariborčani so tekmo začeli nervozno in brezglavo, Londončani pa so se z njimi dobesedno poigravali in zadeli že v uvodnih minutah prvega polčasa. V 13. minuti je zadel mladenič in rezervist Loic Remy, ki se je ob tem na žalost poškodoval. Mourinho je na mesto njega poslal povratnika v modrem dresu, Didiera Drogbaja, saj je njegov trenutno najboljši napadalec Diego Costa poškodovan.

V nadaljevanju se je zdelo, da bodo gostje kos tempu, ki ga je narekovala domača ekipa, vendar so gostje s svojo nepazljivostjo v kazenskem prostoru zakrivili enajstmetrovko. Roka Aleša Mertlja in zadetek Drogbaja z bele točke sta povišala vodstvo za modre na 2:0. Tempo s strani Chelseaja se je postopoma stopnjeval in Mariborčani so jim težko sledili. Proti koncu polčasa je iz hitrega protinapada ter z asistenco Cesca Fabregasa zadel branilec in kapetan John Terry.

V začetku drugega polčasa se je zazdelo, da se bodo Mariborčani pobrali in začeli slediti hitremu tempu Londončanov, vendar so dobili redko priložnost za napad in obleganje domačega gola. V 54. je zmedo v obrambi zaključil še Mitja Viler z avtogolom, ki je žogo po strelu Edena Hazarda preusmeril v svoj gol za 4:0.

Tekma se je iztekala proti koncu in Mariborčani so še vedno bili brez idej. Tudi s prihodom Jean-Philippe Mendyja, Dareta Vršiča in Luke Zahovića v igro se ta ni pretirano spremenila. V 64. minuti so Mariborčani zastreljali še enajstmetrovko, nenatančen je bil Agim Ibraimi, v 77. minuti pa je Marko Šuler v 16-metrskem prostoru zakrivil prekršek nad Branislavom Ivanovićem za novo enajstmetrovko. Z bele točke je bil tokrat natančen Hazard za 5:0. Londončani so proti koncu upočasnili tekmo.

V zadnjih minutah Mariborčani niso imeli priložnosti, so pa zato v 90. minuti Londončani izkoristili nezbranost in izmučenost gostov ter z drugim golom Hazarda odločili tekmo s končnim rezultatom 6:0, kar je najvišja zmaga domače ekipe v zgodovini njihovega nastopanja v Ligi prvakov.

Chelsea FC - NK Maribor 6:0 (3:0)
L. Remy 13' 1:0
D. Drogba (11m) 23' 2:0
J. Terry 31' 3:0
M. Viler (AG) 54' 4:0
E. Hazard (11m) 77' 5:0
E. Hazard 90' 6:0

Chelsea: Petr Čech, Branislav Ivanović, John Terry, Luis Filipe, Kurt Zouma, Oscar (od 73. Dominic Solanke), Eden Hazard, Willian, Nemanja Matić, Cesc Fabregas (od 60. Nathan Aké), Loic Remy (od 23. Didier Drogba).
Trener: Jose Mourinho

Maribor: Jasmin Handanović, Marko Šuler, Mitja Viler (od 57. Dare Vršič), Aleš Mejač, Aleksander Rajčević, Petar Stojanović, Aleš Mertelj, Željko Filipović, Damjan Bohar, Marcos Morales Tavares (od 72. Jean-Philippe Mendy), Agim Ibraimi (od 68. Luka Zahović).
Trener: Ante Šimundža


Več v Šport