Na VinDelu 2014 tudi z dobrotami iz občine Križevci

Na salonskem sejemskem delu so se dobrote na pokušnjo ponujale s tipskih degustacijsko promocijskih mizic

Prlekija-on.net, petek, 24. oktober 2014 ob 15:39
Salon VinDel 2014

Salon VinDel 2014

Salon VinDel – sedmi mednarodni sejem vina, delikates in kulinarike je potekal v sredo, 22. oktobra 2014. Na salonu se je na več kot dvesto promocijsko degustacijskih mizicah predstavljalo vina in delikatese višjega kakovostnega razreda in avtohtone dobrote.

Vinogradništvo Družina Kos se na VinDelu predstavlja že od vsega začetka, letos so na VinDelu premierno predstavili rose modrega pinota. Občina Križevci je na pobudo Kulturnega in izobraževalnega društva KELIH in s pomočjo Društva kmetic Križevci – Veržej promovirala prleško gibanico. Le-ta je tudi izpostavljena v letošnji ediciji Vinsko kulinaričnih trendov, ki so izšli ravno na dan VinDela. S svojimi kulinaričnimi posebnostmi je pestro ponudbo z območja občine Križevci zaokrožila Gostilna Zorko.

Na salonskem sejemskem delu so se dobrote na pokušnjo ponujale s tipskih degustacijsko promocijskih mizic. Omogočen je bil pogovor obiskovalcev z vsemi avtorji okusov. Novost letošnjega salona je bila soba laškega rizlinga – Laški rizling Room, namenjena spoznavanju značilnosti te sorte.

Zavod SloVino je organizator Salona VinDel že od leta 2008. Z bogatim salonskim in sejemskim programom ter izjemno publiko se Salon VinDel vse bolj uveljavlja kot svojevrsten koncept prepletanja okusov odličnosti, ki Maribor, mesto Stare trte - najstarejše trte na svetu, in celotno regijo še dodatno zarisuje na tudi za prihodnost turizma pomembnih mednarodnih vinsko kulinaričnih zemljevidih. Cilji prireditve so obiskovalcem in ponudnikom omogočiti najboljše doživetje okusov, razvoj novih poslovnih vezi ter dvig kulture omizja s poudarkom na prenosu znanj in dobrih praks.

Prireditev je bila rekordno obiskana. Prleška gibanica je navduševala obiskovalce. Nič čudnega, saj so jih spekli tisti, ki so prejeli najvišje ocene na letošnjem prvem ocenjevanju prleške gibanice, ki je potekalo septembra v okviru prireditve Prleška gibanica 2014.


Več v Družabno