V Borecih je potekal občinski kviz za gasilsko mladino Gasilske zveze Križevci

Na občinskem kvizu gasilske mladine je sodelovalo 14 ekip mladih gasilcev

Jože Žerdin, ponedeljek, 27. oktober 2014 ob 10:49
Občinski kviz za gasilsko mladino Gasilske zveze Križevci

Občinski kviz za gasilsko mladino Gasilske zveze Križevci

Komisija za mladino pri Gasilski zvezi Križevci pri Ljutomeru je v sodelovanju z gasilskim društvom Boreci v soboto, 25. oktobra, v tamkajšnjem gasilskem domu pripravila občinski kviz za gasilsko mladino Gasilske zveze Križevci.

Na kvizu je sodelovalo okoli 45 mladih gasilcev od tega šest ekip mladincev in osem ekip pionirjev. Vsaka ekipa je bila sestavljena iz treh tekmovalcev, pri čemer je bil z njimi še njihov mentor. Na gasilskem kvizu so mladi gasilci preizkusili svoje znanje s področja teorije in praktičnega dela. Na tem kvizu so mladi gasilci iz Gasilske zveze Križevci pokazali veliko znanja in spretnosti, kajti na kviz so se dalj časa pripravljali. Na teoretičnem delu so mladi odgovarjali na štiri različne teme, kot je drži - ne drži, prva pomoč, požarna preventiva in abeceda – sistem malih sivih celic.

Za mlade gasilce pa je bilo nedvomno najbolj zanimivo, ko so morali svoje pridobljeno znanje pred komisijo za ocenjevanje pokazati na praktičen način, kaj vse znajo in kako so hitri ter vešči gasilci. Prikazali so vezanje gasilskih vozlov in prenos trojaka, vrsta požara in poiskati gasilsko orodje ter ga namestiti na pravilno mesto.

Največjo težo pri organizaciji mladinskega gasilskega kviza je nosil predsednik komisije za mladino pri Gasilski zvezi Križevci Denis Čuk, ob pomoči gasilskega poveljstva Gasilske zveze Križevci in mentorjev za mladino. Na tem kvizu je bila za mlade gasilce priprava za regijski gasilski kviz gasilske mladine Pomurja. Vsak tekmovalec je za spomin na kviz prejel medalje, prve tri ekipe pa so prejele še pokale.

V Gasilski zvezi Križevci na tak način pridobivajo mlade gasilce, ki se sicer radi udeležujejo gasilskih kvizov, kajti na kvizu se mladi gasilci še bolj spoznajo, si izmenjajo izkušnje, ob tem pa opazujejo starejše gasilce, ki so jim pravi mentorji in vzorniki, kajti z leti bodo prav oni hodili po njihovih stopinjah.


Več v Kultura in izobraževanje