DOSOR-jevci v oddaji »Moja Slovenija«

Gledali se bodo lahko v soboto, 8. novembra, po 20. uri

Filip Matko, ponedeljek, 27. oktober 2014 ob 17:42
DOSOR-jevci so bili modri

DOSOR-jevci so bili modri

Medgeneracijski pevski zbor DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci (skupaj: zbor stanovalk in stanovalcev »Večerna zarja«, zbor zaposlenih »Navdih« ter otroci zaposlenih), ki ga vodi diplomirana medicinska sestra Suzana Divjak, je bil v nedeljo, 26. oktobra, gost pri snemanju oddaje RTV Slovenija »Moja Slovenija«, kjer je voditelj Mario Galunič.

S posebnim avtobusom so se po kosilu odpeljali proti Ljubljani, med potjo pa se ustavili na počivališču Tepanje. Zaradi tradicionalnega ljubljanskega maratona je moral avtobus ustaviti na osrednji avtobusni postaji, od tam pa so se DOSOR-jevci peš odpravili do »Dečka s piščalko«, skulpture pred glavnim vhodom v stavbo RTV Slovenija. V enem izmed petih studiev se tradicionalno snema oddaja »Moja Slovenija« in DOSOR-jevci so tokrat ob vhodu prejeli modre majice ter tako zasedli modro tribuno. Na sosednji, rdeči tribuni, so bili pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Rado Simoniti iz Goriških Brd.

Po uvodnih »vživljanjih« v oddajo pod vodstvom moderatorja Gogija (vadba ploskanja, vzklikanja, mahanja z zastavicami, petja ob spremljavi glasbenikov) je sledilo snemanje oddaje, dobri dve uri. Kakšen je bil rezultat tekmovanja med voditeljema Nino in Borisom ter njunimi gosti oziroma med modrimi in rdečimi, naj ostane za presenečenje do 8. novembra. Vendar vsi veseli, ker so bili navzoči pri snemanju oddaje, so se s prepevanjem v avtobusu DOSOR-jevci vrnili v Radence, z vmesnim postankom na počivališču Lukovica. Samo oddajo, kjer so sodelovali kot statisti, pa si bodo lahko ogledali v soboto, 8. novembra, po 20. uri.


Več v Družabno