Turistična čarovniška roštiljada v Radencih

Tradicionalno tekmovanje v pečenju jedi na žaru s čarovnicami

Filip Matko, četrtek, 30. oktober 2014 ob 23:58
Turistična čarovniška roštiljada

Turistična čarovniška roštiljada

Turistično društvo Radenci, ki ga kot predsednica vodi Karmen Žibret Kavčič, je tudi letos pripravilo »Čarovniško roštiljado«. Tradicionalno tekmovanje v pečenju jedi na žaru, tik pred čarovniško nočjo, v četrtek, 30. oktobra popoldne, na terasi hotela Radin v Radencih.

V tekmovalnem delu se je pomerilo pet ekip: ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci (Kevin Lackovič, Mario Majcen in Alen Marič), ekipa Prijatelja (Andrej Najžar in Janez Verlič), ekipa Moto kluba Atila Kapela (Alojz Marinič in Zvonko Vaupotič), ekipa Mladinskega društva Vrelec Radenci (Sara Mijatović in Blaž Vrbančič) ter ekipa Turističnega društva Radenci (Danica Miser in Zlatko Trstenjak). Vsaka ekipa je morala pripraviti tri jedi: čevapčiče, čarovniške rezance in perutničke na žaru. Njihove izdelke je ocenila strokovna komisija v sestavi: Zdenka Mesarič, Ida Mir in Anton Žitek. Po oceni te komisije je zmagala ekipa Prijatelja pred ekipo Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci ter pred ekipo Turističnega društva Radenci. Četrta je bila ekipa Moto kluba Atila Kapela in peta ekipa Mladinskega društva Vrelec Radenci.

Že pred koncem roštiljade pa se je pričelo pravo čarovniško praznovanje najmlajših, ki ga tradicionalno pripravi Zdravilišče Radenci. V ustvarjalnih delavnicah so lahko najmlajši risali, barvali, izrezovali...čarovniške podobe, zabaval jih je čarodej s čarovniškimi triki, vitez Miha jih je učil mečevanja, podali so se iskat čarovniški zaklad in še kaj. Za njih lačne želodčke pa so organizatorji poskrbeli s pečenimi kostanji, čarovniškimi palačinkami, čarovniškimi picami ter čarovniškimi sladkimi napitki.


Več v Družabno