V občini Razkrižje so odpravljali posledice poplav

Septembrsko deževje ter poplave reke Ščavnice, so v Razkriškem kotu pustile za seboj veliko razdejanje, zato so organizirali delovno-očiščevalno akcijo

Jože Žerdin, petek, 31. oktober 2014 ob 10:42
Delovno očiščevalna akcija v občini Razkrižje

Delovno očiščevalna akcija v občini Razkrižje

Septembrsko močno in pogosto deževje ter poplave reke Ščavnice, so v Razkriškem kotu pustile za seboj veliko razdejanje. Pri gibinskem »najvišjem slapu v Pomurju« je deroča voda naredila svojo strugo, sedaj mimo slapa in potočnega mlina. Čez nekaj dni je voda odtekla, za njo pa je ostalo razdejanje z naplavljenimi odpadki in vejevjem.

V občini Razkrižje si želijo, da je pot »Razkriški kot« urejena in privlačna za obiskovalce ter vsem občanom v ponos, zato so v soboto, 25. oktobra, organizirali delovno-očiščevalno akcijo. Čistili so strugo Gibinskega potoka, brežine reke Ščavnice ter hkrati prenavljali prazgodovinsko naselbino in njeno okolico. Kljub slabšemu vremenu je akcija dobro uspela. Posebej gre pohvaliti ekipo mladih, ki je na čolnih spretno čistila brežine reke Ščavnice.

Veliko in zahtevno delo je bilo opravljeno tudi v prazgodovinski naselbini, kjer so prekrivali strehe in popravljali ograjo. Nekoliko manj ljudi se je udeležilo čiščenja Gibinskega potoka. Da bi se izpeljalo zastavljeno, bosta potrebni še dve delovni akciji. Če bo vreme dopuščalo, bosta izvedeni še v letošnjem letu. Tako so tisti, ki so se udeležili delovno očiščevalne akcije prispevali pomemben delež k lepšemu videzu krajev te obmejne občine.


Več v Narava